• Business

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ετσι θα ξαναμπεί σε τροχιά ανόδου η ελληνική οικονομία

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βασική προϋπόθεση για να ξαναμπεί σε τροχιά ανόδου η ελληνική οικονομία. Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συζητήσεων του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων της χώρας ενόψει της επίσκεψής του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σάββατο, αναγνώρισε ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες την περίοδο της κρίσης, αποτελούν κεντρικούς παράγοντες της παραγωγικής ζωής της χώρας και δήλωσε ότι δεσμεύεται για την ουσιαστική στήριξη τους.

    “Πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερβολική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας” τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ.

    “Εμείς από τη Θεσσαλονίκη θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Θα προτάξουμε μια συμφωνία αλήθειας, η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά. Επιτέλους, να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “δεν θα κουραστώ να το λέω ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Και στην προσπάθεια αυτή για τη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού και κοινωνικού πεδίου οι απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων είναι εξαιρετικά πολύτιμες”.

    kavathas

     

    Η ΓΣΕΒΕΕ

    Τα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνουν οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις, την ανάγκη θεσμικών αλλαγών, αναπροσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής λιτότητας και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ.Γιώργος Καββαθάς.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν αναλυθεί σε βάθος τα αίτια που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε κρίση, τα οποία αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται αποσπασματικά μέσα από το πρίσμα των μνημονίων και των υφιστάμενων προαπαιτούμενων του 3ου προγράμματος προσαρμογής και τα οποία θεωρούνται από τους θεσμούς αναγκαία για την ομαλή ροή χρηματοδότησης της χώρας.

    Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πολυετούς εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, στο οποίο θα έχουν μερίδιο και συμβολή (δικαίωμα και υποχρέωση) όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για το σχεδιασμό και υλοποίηση αυτής της πρότασης, όπως είπε, αποτελεί η επίτευξη μιας ελάχιστης πολιτικής και κοινωνικής σύνθεσης που θα αφορά σε κάποιες κεντρικές εθνικές γραμμές, οι οποίες θα εξυπηρετούν το στόχο της σταθερότητας σε όλα τα επίπεδα: δημοσιονομική πολιτική, επενδυτική πολιτική, πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή.

    Η ΓΣΕΒΕΕ, επιπρόσθετα, έθεσε θέματα που πλήττουν ευθέως τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως η νέα αρχιτεκτονική της φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής, η οποία φαλκιδεύει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Σήμερα, υπογράμμισε ο Γιώργος Καββαθάς απαιτείται ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με σαφείς αποστάσεις από τις διάφορες πολιτικές παραλλαγές λιτότητας όλων των προηγούμενων ετών. Επίσης, έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της ουσιαστικής αποκατάστασης του κοινωνικού διαλόγου, με την επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

    Η ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε επίσης τα σημαντικά ευρήματα της τελευταίας έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, όπου καταγράφεται μια σημαντική αύξηση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσαρμοστική ικανότητα. Για αυτό το λόγο, η πρόταση για τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/krisimes-dikastikes-ekloges-stis-17-septemvriou-ola-ta-onomata-pou-pezoun/73850



    ΣΧΟΛΙΑ