Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κύπρος: Παραιτείται ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ανδρέας Πουλλικκάς

Ανδρέας Πουλλικκάς

Ανδρέας Πουλλικκάς, πρόεδρος ΡΑΕΚ

Την οικειοθελή αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου από την 1η Νοεμβρίου φέρεται να αποφάσισε ο Ανδρέας Πουλλικκάς, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση τα τελευταία 9 χρόνια.

Ο κ. Πουλλικκάς μάλιστα, όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ενημέρωσε πριν λίγο καιρό και  τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ΡΑΕΚ, ενώ φέρεται να έχει υποβάλει και γραπτώς επιστολή παραίτησης.

Υπενθυμίζεται πως η ΡΑΕΚ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής με αφορμή την άρνηση της να δεχθεί το αίτημα του ΑΔΜΗΕ για ανάκτηση μέρους του κόστους κατά τη φάση της κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με αντίστοιχη επιβάρυνση των Κύπριων καταναλωτών, ζήτημα το οποίο πέρα από ενεργειακό και οικονομικό έχει και μεγάλες γεωπολιτικές επεκτάσεις.  Ο κ. Πουλλικκάς μαζί με τα άλλα δύο μέλη της ΡΑΕΚ που έχουν την ευθύνη χειρισμού του θέματος (ο αντιπρόεδρος Άλκης Φιλίππου και το μέλος Άκης Χατζηγεωργίου), είχουν ζητήσει χρόνο μέχρι τις 26 Αυγούστου, προκειμένου να εξετάσει τα νέα στοιχεία που της προσκόμισε τη περασμένη Παρασκευή ο ΑΔΜΗΕ.

Η ΡΑΕΚ βρίσκεται μάλιστα υπό ασφυκτική πίεση για να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Ωστόσο, τα ΜΜΕ στην Κύπρο υποστηρίζουν πως η απόφαση του κ. Πουλλικά να αποχωρήσει δεν έχει σχέση με τα ανοιχτά ενεργειακά θέματα και πως είχε παρθεί εδώ και μήνες. Μάλιστα, μελετά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, έχοντας προτάσεις από πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης

Μέτωπο ΑΔΜΗΕ-Κομισιόν για το καλώδιο: Σκληρό παζάρι με την Κύπρο

Μάνος Μανουσάκης για Great Sea Interconnector: Αν δεν αλλάξει η απόφαση της ΡΑΕ Κύπρου το έργο σταματά

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρωμένη μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου Great Sea Interconnector (GSI)