Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κίνα: Ετήσια αύξηση 2,21% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Η κινεζική σημαία στη Σανγκάη

EPA/ALEX PLAVEVSKI

Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου του τσαγιού στην ηπειρωτική Κίνα έφτασε στους 196.400 τόνους στο πρώτο εξάμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 2,21%, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βιομηχανίας Τσαγιού της Κινεζικής Ένωσης για την Προώθηση της Διεθνούς Αγροτικής Συνεργασίας.

Κατά την ίδια περίοδο, ο όγκος των εισαγωγών τσαγιού στην Κίνα έφτασε τους 24.400 τόνους, με αύξηση 41,54%.

Η οικονομική αξία του όγκου των εισαγωγών τσαγιού έφτασε στα 72 εκατομμύρια δολάρια (65,73 εκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 10,14%.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην διεθνή εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο, ήταν οι πιο σημαντικοί συνεργάτες της Κίνας στο εμπόριο τσαγιού κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον όγκο του εμπορίου τσαγιού να καταγράφεται στους 168.400 τόνους κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον Γουέι Γιου, γενικού γραμματέα της επιτροπής της βιομηχανίας τσαγιού.

Διαβάστε επίσης

Φορολογική ενημερότητα: Ψηφιακά πλέον η ενημέρωση της διοίκησης για οφειλές σε Δήμους και Περιφέρειες – Τι σημαίνει για τους φορολογούμενους

ΔΕΗ: 100 εκατ. επιπλέον αύξηση στο EBITDA από την εξαγορά στην Ρουμανία

Όμιλος Goody’s: Άλμα ανάπτυξης και κερδοφορίας- Έμφαση στις διεθνείς αγορές