• Business

    Κίμων Αγγελίδης στο Mononews: Η επόμενη εξαγορά μας θα είναι ένα Online φαρμακείο στις ΗΠΑ- Στα 100 εκ. δολάρια ο τζίρος της Fem Tec Health

    Κίμων Αγγελίδης


    Πολύ κοντά σε ακόμη μια εξαγορά είναι ο Κίμων Αγγελίδης, ιδρυτής και επενδυτής της Fem Tec Health που από την ίδρυσή της πριν δύο χρόνια έχει ήδη πραγματοποιήσει 5 εξαγορές και σήμερα έχει  έσοδα 50 εκ. Δολάρια.

    Η πτώση των αγορών στις ΗΠΑ άλλαξε τα δεδομένα και τις αποτιμήσεις και ενώ στα σχέδια του επιχειρηματία ήταν να προχωρήσει στην είσοδo της Fem Tec Health στον Nasdaq, αυτά αναβλήθηκαν. Πλέον στη σημερινή συγκυρία οι αποτιμήσεις πιέζονται και όπως δηλώνει στο Mononews.gr, είναι εποχή για εξαγορές με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Fem Tec Health. Στα σχέδια του Κίμωνα Αγγελίδη είναι η είσοδος της εταιρείας στο αμερικάνικο Χρηματιστήριο να γίνει αργότερα, ίσως στο 2023, αφού πρώτα μπουν στην εταιρεία ιδιώτες επενδυτές με τους οποίους βρίσκεται σε συζητήσεις.

    Η Fem Tec Health είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα υγείας, που απευθύνεται στις γυναίκες και καλύπτει τις ανάγκες τους σε τομείς όπως η αισθητική, η διατροφή, η γονιμότητα, η εγκυμοσύνη, η υγεία, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα δεδομένα.

    Όπως εξηγεί ο Κίμων Αγγελίδης “οι γυναίκες έχουν ανάγκη σε όλη τους τη ζωή ανάγκη από μια πλειάδα ιατρικών υπηρεσιών και συμβουλών σχετικά με θέματα γονιμότητας, εγκυμοσύνης, εμμηνόπαυσης, αλλά και διατροφής και αισθητικής. Σε αυτή την ανάγκη εύκολα και άμεσα ανταποκρίνεται η παλτφόρμα της Fem Tec Health που συνεχώς αναπτύσσουμε”.

    “Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα 2 ετών  την εξαγορά 5 startups, των Birchbox, Liquid Grids μια κοινότητα 2.000.000 γυναικών, Mira Beauty γιατί πιστεύω ότι η αισθητική εντάσσεται στην υγεία, Nutrimedy με εξατομικευμένες συμβουλές διατροφής και  το AvaWomen που υπηρεσίες για τη γονιμότητα. Η επόμενη εξαγορά μας, θα ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες και θα είναι μια εταιρεία από τις ΗΠΑ, ένα ψηφιακό φαρμακείο online, που έχει κοινό 250.000 γυναίκες και έχει έσοδα 50 εκ. Δολάρια, ώστε μετά την εξαγορά   τα έσοδα της FemTec Health θα φτάσουν τα 100 εκ. Δολάρια”. “Συνεχίζουμε τη στρατηγική των εξαγορών, καθώς σήμερα, όταν οι αγορές  πέφτουν και οι αποτιμήσεις πιέζονται, κάνεις εξαγορές και όταν οι αγορές ανεβαίνουν μπαίνεις στο Χρηματιστήριο’, σημείωσε.

    Η Fem Tec Health αναπτύσσει ένα μέρος της επιχειρησιακής της λειτουργίας στη χώρα μας, διατηρώντας την έδρα των γραφείων της στο κέντρο της Αθήνας και απασχολώντας 24 εργαζόμενους, οι οποίοι αναπτύσσουν την τεχνολογία της πλατφόρμας. “Όλη την τεχνολογία, το data science και το software γίνεται στην Ελλάδα, και πλέον όλες οι διαφορετικές υπηρεσίες των εταιρειών που έχουμε εξαγοράσει είναι ενοποιημένες σε μια ενιαία μορφή προσφέροντας μια seamless experience στην επισκέπτρια της πλατφόρμας”.

    Γιατί πέτυχε η Livongo τόσο μεγάλη αποτίμηση

    Η πρώτη εταιρεία του Κίμωνα Αγγελίδη ήταν η Livongo, με δραστηριότητα υπηρεσίες για διαβητικούς, η οποία μπήκε στον Nasdaq το 2016 με αποτίμηση 3,5 δισ. ευρώ.

    Το καλοκαίρι του 2020 πουλήθηκε   στην Teladoc έναντι τιμήματος  18,5 δισ. δολαρίων, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε αναπτυχθεί στο Helathtech και με την απόκτησή της από την Teladoc επιτάχυνε την ανάπτυξη της εταιρείας στην ψηφιακή υγεία, σε μια εποχή που λόγω της πανδημίας ήταν μεγάλη η ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες. “Ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε αναπτυχθεί στην ψηφιακή υγεία και πετύχαμε αυτή την αποτίμηση. Μετά το έκαναν όλοι, αλλά το 2020 η πλατφόρμα της Livongo είχε πολύ μεγάλη αξία”, σημείωσε ο κ. Κίμων Αγγελίδης.



    ΣΧΟΛΙΑ