• Business

    Κέρδη για τις μετοχές μετά τον ανασχηματισμό (στο Ελληνικό χρηματιστήριο)

    • NewsRoom

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Επιστροφή στην κανονικότητα επιχειρεί την Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αποτυπώνει την ανακούφισή του για τη “λήξη” της αβεβαιότητας γύρω από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναμένοντας πλέον τη δρομολόγηση των ανοικτών ζητημάτων της αξιολόγησης. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1% στις 580,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.530,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,10% στις 644,09 μονάδες.

    Οπως σημειώνει ο Πέτρος Στεριώτης της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ, σε ό,τι αφορά την τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη, αυτός παραμένει στο πλαγιοανοδικό “κανάλι” των 4 τελευταίων μηνών, σταθερά πάνω από την ανοδική γραμμή τάσης η οποία περνά από τις 568 μονάδες, επίπεδο στο οποίο βρίσκεται και απλός ΚΜΟ 100 ημερών.

    Σε μακροχρόνιο γράφημα, ο τεχνικός αυτός σχηματισμός -σε συνδυασμό με την εικόνα του τζίρου- παραπέμπει σε “καθοδική σημαία” (bearish flag) και οι αγοραστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση διάσπασης των 568 μονάδων και με αμέσως επόμενα στοπ τις 560 και τις 547 μονάδες. Το ανοδικό σενάριο θα αποκτήσει και πάλι τον πρώτο λόγο στην επαναπροσέγγιση του υψηλού 4 μηνών στις 599 μονάδες, με πρώτο “κλειδί” τις 588.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς και η Εθνική ξεχωρίζουν σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 3,60% και 3,37% αντίστοιχα, ενώ στο +2,80% είναι η ΔΕΗ, στο +2,16% η Eurobank και στο +2,05% η Alpha Bank. Κέρδη που ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Jumbo< ΟΤΕ, Motor Oil, Folli Follie, Λάμδα, ΕΧΑΕ και Aegean.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια, με μόνη την ΕΕΕ να βρίσκεται στον FTSE 25 σε αρνητικά εδάφη, στο -0,67%.

    Στον Mid Cap, η μετοχή της MIG σήμερα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, υποχωρώντας κατά 5,69%, έχοντας μάλιστα διακινήσει ήδη 1,8 εκατ. τεμάχια, μετά τον αδόκητο θάνατο του επικεφαλής του Ομίλου, Ανδρέα Βγενόπουλου, το περασμένο Σάββατο.



    ΣΧΟΛΙΑ