ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπογράφεται στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».
Η συγκεκριμένη συμφωνία, που χαρακτηρίζεται από την επιμελητηριακή κοινότητα ως καίριας σημασίας, θα δώσει την ευκαιρία, σε όλες τις επιχειρήσεις, να ενταχθούν με όφελος και να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα που αφορά στη μουσική στις επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και πρόεδρος Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Στέλιος Μωραΐτης δήλωσε ότι μέσω της συμφωνίας, οι επιχειρηματίες, σε όλη την χώρα, θα πάρουν άδειες μουσικής από το 2018 έως το 2022.
«Στην συμφωνία καταφέραμε και βάλαμε και όσους συναδέλφους από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν δικαστικές διαμάχες και τους ζητούν υπέρογκα ποσά. Δηλαδή η συμφωνία συμπεριλαμβάνει και χιλιάδες εταιρείες που έχουν δικαστικές διενέξεις να ενταχθούν να “απεγκλωβιστούν” και να “κλείσουν” τις υποθέσεις τους, αποφεύγοντας δικαστικές δαπάνες και υπέρογκα ποσά από δικαστικές αποφάσεις» υπογράμμισε ο ίδιος.
Ως παράδειγμα ανέφερε ότι ένα κατάστημα που με την αγωγή ή τη μήνυση θα πλήρωνε 15.000-18.000 ευρώ, τώρα θα πληρώσει 800 ευρώ συν 300 και μπορεί να το αποπληρώσει και σε δόσεις και πρόσθεσε: «Έτσι βοηθάμε χιλιάδες συναδέλφους. Κλείνει αυτό το κεφάλαιο και περνάμε στην επόμενη μέρα με αισιοδοξία».
Ο ίδιος κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους επιμελητήρια, προκειμένου να ενημερωθούν και να λύσουν τα όποια προβλήματα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Παπαθανάσης: Προχωρά κανονικά το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης των 1,63 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση