Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Και νέο ιστορικό υψηλό για το Dow Jones

τράπεζες

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται ο Dow Jones κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε πτωτικά μετά το προηγούμενο ρεκόρ, τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έδωσαν εκ νέου ώθηση στις τιμές των μετοχών. Συγκεκριμένα, σε υψηλό έξι μηνών σκαρφάλωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν τον Νοέμβριο, στις 93,8 μονάδες.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο Dow Jones έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από το επίπεδο των 19.000 μονάδων, ενώ ο S&P 500 ξεπέρασε τις 2.200 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη οι αγορές των ΗΠΑ θα είναι κλειστές λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών. Έτσι, αρκετοί επενδυτές θα λείπουν λόγω αργίας, και η αγορά αναμένεται να κινηθεί σήμερα πιο ήπια, με λιγότερες συναλλαγές.

Οι δείκτες της Wall Street έχουν επιδοθεί σε ένα εντυπωσιακό ράλι μετά την σαρωτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Η αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη κατά πολλούς νίκη του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα αντιμετωπίστηκε θετικά από τη Wall Street, καθώς ο νέος πρόεδρος αναμένεται να εφαρμόσει πολιτικές που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, μεταξύ των οποίων οι περικοπές των εταιρικών φόρων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 23,94 μονάδες (0,12%) στις 19.045,13 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 25,04 μονάδων (-0,46%) στις 5.361,46, ενώ ο S&P 500 χάνει 3,99 μονάδες (-0,18%) στις 2.199,02 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκανε την έκπληξη ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην Εθνική Τράπεζα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:H Goldman Sachs διατάζει: Short σε ευρώ και στερλίνα έναντι του δολαρίου

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Πότε θα φτάσει το ευρώ με το δολάριο στην απόλυτη ισοτιμία