• Business

    Κατασκευές: Τίθεται θέμα κύκλου στις κατασκευές και το ανεκτέλεστο

    Αναστάσιος Αρανίτης Intrakat, Αντώνης Μιτζάλης ΑΒΑΞ

    Αναστάσιος Αρανίτης Intrakat, Αντώνης Μιτζάλης ΑΒΑΞ


    Στην ανθεκτικότητα των υποδομών αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Intrakat, Αναστάσιος Αρανίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο διεθνές συνέδριο του ΤΜΕΔΕ.

    Τόνισε ότι χρειάζεται να εξεταστεί ο τρόπος, ο σχεδιασμός, η ταχύτητα και η ποιότητα της κατασκευής και ανέφερε ότι  οι ελληνικές εταιρείες έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο, καθώς έχουν αναλάβει ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις και σε αυτές εκτός από την κατασκευή εντάσσεται  η λειτουργία και η διαχείριση των υποδομών.

    Ως προτεραιότητες για την ανθεκτικότητα ανέφερε τον επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού των έργων και να δούμε ποια από τα υφιστάμενα θα ενισχυθούν.

    Όσον αφορά τη Ρουμανία ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι το ανεκτέλεστο της Intrakat βρίσκεται σε υψηλό σημείο στην Ελλάδα, εκτιμάται  ότι στη χώρα μας υπάρχουν συνεχείς κρίσεις και ότι στο μέλλον θα υπάρξει δυστοκία. Αυτός ήταν ένας εκ των βασικών λόγων για τα νέα σχέδια στη γειτονική χώρα.

    Επισήμανε ότι και στη Ρουμανία υπάρχει το θέμα της έλλειψης προσωπικού, εξοπλισμού και υπεργολάβων, αλλά είναι πιο ελαστική σε σχέση με την Ελλάδα όσον αφορά την εισαγωγή εργατών από το εξωτερικό.

    Για το ανεκτέλεστο  τόνισε ότι πρόκειται για μία περίοδο ευκαιρίας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ωρίμανση των εταιριών, καθώς διαθέτουν τη νοοτροπία, τη στελέχωση και την κεφαλαιακή επάρκεια για να μεγαλώσουν.

    Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου ΑΒΑΞ, Αντώνης Μιτζάλης, μίλησε για την ετοιμότητα των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών να ανταποκριθούν στην κλήση για την Εθνική Οδό το προηγούμενο Σαββατοκύριακου.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πλέον τα εφόδια ώστε οι κατασκευαστικές εταιρείες να ετοιμαστούν για την αλλαγή του κύκλου καθώς κάποτε τα έργα θα τελειώσουν.

    Για την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι οι όμιλοι πρέπει να στραφούν στη ψηφιοποίηση την τεχνητή νοημοσύνη.

    Σχετικά με τη διάρκεια της ΑΒΑΞ στο χρόνο ανέφερε ότι κατάφερε να αντέξει παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον μεγάλοι όμιλοι  με κινητικότητα μετόχων και στελεχών.

    Για τις ιδιωτικές επενδύσεις επισήμανε ότι παίρνουν το δρόμο τους και ο κλάδος αυτός θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των κατασκευών.

    Διαβάστε επίσης

    Γ. Στασινός: Βιώσιμη Ανάπτυξη και Μηχανικοί είναι έννοιες ταυτόσημες

    ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας»

    Σταϊκούρας από ΤΜΕΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ