ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αρνητική –όπως αναμένονταν άλλωστε- είναι σύμφωνα με πληροφορίες η γνώμη που εξέφρασε η PwC στο πόρισμά της επί των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για την χρήση του 2017. Ο ελεγκτικός οίκος, ύστερα από πέντε μήνες και αλλεπάλληλες αναβολές παρέδωσε την πολυαναμενόμενη έκθεσή της, στην Επιτροπή Ελέγχου της Folli Follie, με αρκετές παρατηρήσεις και αστερίσκους.
Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν στο mononews.gr, πως οι ελεγκτές της PwC εξάντλησαν την αυστηρότητά τους, υπογραμμίζοντας τα «κακώς κείμενα» και τις θολές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης που φέρεται να ενορχήστρωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Επιπρόσθετα, προχώρησε σε δραστική απομείωση των δραστηριοτήτων αλλά και της περιουσίας του αμαρτωλού ομίλου σε ποσοστό σχεδόν 70%. Για παράδειγμα, όπως λένε, δεν αναγνώρισε καθόλου, ότι υπάρχει δραστηριότητα στην Ασία, παρ’ ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα αντικείμενο.
Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και με ένα «πόρισμα καταπέλτης» κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Folli υποστηρίζουν πως μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα εξυγίανσης μέσα από το άρθρο 106δ του πτωχευτικού κώδικα. Κάτι ανάλογο, τονίζουν έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση διάσωσης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη.
Επιπλέον, όπως λένε, η εταιρεία εξακολουθεί παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την μαζική φυγή εμπορικών σημάτων να έχει τεράστια περιουσία που ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ. Κάτι που αποτυπώνεται και στον αναμορφωμένο ισολογισμό για την χρήση του 2017 και φέρεται να αναγνωρίζει και η PwC.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να συναντηθούν οι ελεγκτές της PwC με την Επιτροπή Ελέγχου της Folli, όπου και θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα ευρήματα του ελέγχου τους. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει να εισαγάγει προς συζήτηση το πόρισμα στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει μεθαύριο Παρασκευή. Ακολούθως και μετά την έγκριση από το δ.σ., οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή αίτησης εξυγίανσης στον πτωχευτικό κώδικα θα κληθούν να εγκριθούν από την γενική συνέλευση των μετόχων της Folli, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε χθες το mononews.gr, ότι η ενοποιημένη εικόνα της Folli που αποτυπώνεται στις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017, δείχνει μια εταιρεία μειωμένη στο 1/3 σε σχέση με ότι παρουσιάζονταν προηγουμένως. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις ανέρχονται στα 360 εκατ. ευρώ αντί 1,4 δισ. ευρώ , οι ζημιές διαμορφώνονται στα 136 εκατ. ευρώ αντί κερδών 220 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια περιορίζονται στα 90 εκατ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.