Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Θρίλερ στη σύσκεψη, δεν έκλεισε συμφωνία, δεν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Θόδωρος Σκυλακάκης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης - Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης - Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Θόδωρος Σκυλακάκης

Σε θρίλερ που μπορεί να πάρει νέα παράταση εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Κύπρου για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης. Η έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Δύο ώρες μετά ο Πρόεδρος αποχώρησε από την ευρεία σύσκεψη άλλων υποχρεώσεων.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνάντησης που διήρκησε περίπου τέσσερεις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν τελειώσαμε, η συζήτηση συνεχίζεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ιστοσελίδα philenews δεν υπήρξε ούτε συμφωνία, αλλά ούτε και ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε -όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει- θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση των μερών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, συνεπώς αποφεύχθηκε ναυάγιο της διαδικασίας.

Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχιστεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι από την Κύπρο. Η σύσκεψη κράτησε περί τις 5 ώρες, δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις διότι η γαλλική Nexans φαίνεται να έδωσε νέα παράταση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΑΑ: Στα 97,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων στο εξάμηνο – Αύξηση 16,8% στα συνολικά έσοδα

Euroxx Securities για ΟΠΑΠ: Kαθαρό μερισματικό παιχνίδι η μετοχή του