• Business

    Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Θρίλερ στη σύσκεψη, δεν έκλεισε συμφωνία, δεν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Θόδωρος Σκυλακάκης

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης – Ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης – Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Θόδωρος Σκυλακάκης


    Σε θρίλερ που μπορεί να πάρει νέα παράταση εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Κύπρου για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης. Η έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Δύο ώρες μετά ο Πρόεδρος αποχώρησε από την ευρεία σύσκεψη άλλων υποχρεώσεων.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνάντησης που διήρκησε περίπου τέσσερεις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν τελειώσαμε, η συζήτηση συνεχίζεται».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ιστοσελίδα philenews δεν υπήρξε ούτε συμφωνία, αλλά ούτε και ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις.

    Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε -όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει- θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά.

    Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση των μερών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, συνεπώς αποφεύχθηκε ναυάγιο της διαδικασίας.

    Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχιστεί.

    Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι από την Κύπρο. Η σύσκεψη κράτησε περί τις 5 ώρες, δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης.

    Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις διότι η γαλλική Nexans φαίνεται να έδωσε νέα παράταση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΑΑ: Στα 97,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων στο εξάμηνο – Αύξηση 16,8% στα συνολικά έσοδα

    Euroxx Securities για ΟΠΑΠ: Kαθαρό μερισματικό παιχνίδι η μετοχή του



    ΣΧΟΛΙΑ