Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Καλημέρα! Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε για σήμερα!

Καλημέρα! Πέντε ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!

-Η άρση των capital controls στην Ελλάδα μπορεί να γίνει σταδιακά από τα τέλη του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη στη χώρα, ανέφερε σε έκθεσή του χθες Τετάρτη ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Οι ελληνικές αρχές είναι πιθανόν να θελήσουν περαιτέρω βελτίωση στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη.

-Σε τέσσερις δόσεις αναμένεται να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016 με τα εκκαθαριστικά να φτάνουν στους φορολογούμενους από το Σεπτέμβριο σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

-Υποβλήθηκαν, με ισχύ από 18 Ιουλίου 2016, οι παραιτήσεις των τριών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ κ.κ. Άρη Ξενόφου, Διευθύνοντα Συμβούλου, Γιώργου Κουτσού Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και Αναστάσιου Γάγαλη, Μέλους. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ΤΧΣ, το Γενικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τα παραιτηθέντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για την πολύτιμη συνεισφορά τους όλο το διάστημα της θητείας τους.

-Με μοναδική προσφορά αυτή της ιταλικής Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αντιθέτως, για την  ΕΕΣΣΤΥ (εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού) δεν κατατέθηκε προσφορά.

-Υφεση της τάξης του 1% προβλέπει το ΙΟΒΕ μέσω της τριμηνιαίας του έκθεσης για την ελληνική οικονομία ότι θα βιώσει η χώρα το 2016. Παράλληλα,  εκτιμά πως η ανεργία φέτος θα κινηθεί στο 24,7% και θα καταγραφεί αποπληθωρισμός της τάξης του 0,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/sto-nima-epikratisan-i-trapezes-chamogela-gia-paulson-ke-prem-watsa/59051