• Business

    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 σημαντικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!

    -Αρχισαν από τις 8 Ιουνίου οι αιτήσεις των  τουριστικών καταλυμάτων Λέσβου, Χίου, Σάμου Λέρου και Κω για την ένταξη στο  πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις από τις προσφυγικές ροές.

    -Ενταξη στην ποσοτική χαλάρωση εντός του Σεπτεμβρίου 2016, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο Bloomberg. “Το πρόγραμμα της αγοράς τίτλων (QE) θα μπορούσε να ακολουθήσει μόλις πληρωθεί το χρέος που λήγει τον Ιούλιο”, δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στην αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου. “Πιστεύω ότι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα”, έως τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε.

    -Ο Κριστόφ Γαμπριέλ Μαέτζε αποτελεί το νέο μη εκτελεστικό μέλος του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Επιλογής και απόφασης του υπουργού Οικονομικών. Όπως σημειώνει το ΤΧΣ σε ανακοίνωσή του, ο διορισμός του λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τη διαδικασία του νόμου 3864/10 και η θητεία του ορίζεται από την 1η Ιουνίου 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017.

    -Εκτός… απροόπτου, φέρεται να κλείνουν “ομαλά” (δηλαδή εντός του περιθωρίου 24-48 ωρών που είχε δοθεί την Δευτέρα από τους θεσμούς) τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υπό-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, μετά και μία σειρά από εφαρμοστικές πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης: τις αποφάσεις για το Ελληνικό, τον νέο υπολογισμό επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, αλλά και την μεταφορά πληροφοριών από την ΓΓ Εσόδων στην ΕΛΣΤΑΤ.

    -Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα ως ομιλητής στο Brussels Economic Forum 2016 και στη θεματική ενότητα “Structural Reforms for Inclusive Growth”. Στο πάνελ, στο οποίο θα μετέχει και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, θα διεξαχθεί στις 13.30-15.00 (τοπική ώρα).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-alexis-tsipras-kerdizi-filous-stin-ouasingkton/51790

     



    ΣΧΟΛΙΑ