• Business

    Καλές συμφωνίες πέτυχε ο όμιλος Ωνάση με την Petrobras


    Σε συμφωνία με τον βραζιλιάνικο κολοσσό Petrobras φέρεται να έχει έρθει η Olympic Shipping & Management του ομίλου Ωνάση για την ναύλωση δύο πλοίων της τύπου VLCC για έναν χρόνο, σε τιμές που δεν απέχουν πολύ από τις πιο πρόσφατες συμφωνίες 12μηνης ναύλωσης πλοίων αυτού του τύπου.

    Πρόκειται για τα πλοία Olympic Liberty (χωρητικότητας 309.000 dwt, έτος κατασκευής 2003) και Olympic Leopard (χωρητικότητας 320.000 dwt, έτος κατασκευής 2011), που αμφότερα ναυλώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Petrobras για 12 μήνες, έναντι 30.250 δολαρίων ημερησίως το καθένα. Φυσικά, το ποσό αυτό πόρρω απέχει από τα 55.000 δολάρια ημερησίως που εξασφάλιζαν τα πλοία τύπου VLCC στις «χρυσές» εποχές της αγοράς…

    Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Olympic Liberty κόστισε στην Olympic Shipping & Management 75 εκατομμύρια δολάρια όταν κατασκευάστηκε το 2003, και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ναυλώθηκε για δέκα χρόνια από την ExxonMobil, έναντι ποσού άνω των 30.000 δολαρίων ημερησίως. Αντίθετα, το Olympic Leopard έχει αποδειχθεί πολύ λιγότερο επικερδές, καθώς κόστισε 82,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ επιπλέον στοίχισε η μετατροπή του σε VLCC.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/giorgos-ikonomou-agorase-apo-tin-dryships-plio-se-timi-10-pano-apo-tin-axia-tou/76521



    ΣΧΟΛΙΑ