ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ωθηση στις πωλήσεις της Larisa Face Cover έδωσε η εξάπλωση της πανδημίας πέρσι και η οι αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών για μάσκες.
Η Larisa Face Cover, βιομηχανία των Γιάννη Τσερέπα της Lariplast και Αχιλλέα Νταβέλη της Animus (και από το καλοκαίρι νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ) και στην οποία έχει επενδύσει ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος αύξησε πέρυσι τον τζίρο της σε διψήφια ποσοστά αλλά η χρήση έκλεισε με ζημιές.
Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στο ΓΕΜΗ οι πωλήσεις το 2021 αυξήθηκαν κατά 13,7% και διαμορφώθηκαν στα 3,4 εκατ. ευρώ από 2,99 το 2020. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους και των πρώτων υλών αύξησε το κόστος πωλήσεων στα 3,3 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ το 2020 συμπιέζοντας το μεικτό αποτέλεσμα στις 137.659 από 445.584.
Αρνητικό στις -695.000 ήταν το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων από 94.507 ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση με το καθαρό αποτέλεσμα στο -1,05 εκατ. ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει την οικονομική έκθεση, έχει ήδη δρομολογήσει προσπάθειες για μεγαλύτερη βελτίωση της δραστηριότητας και της οικονομικής θέσης της εταιρείας. Εκτιμά δε ότι στη φετινή χρήση παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο εσωτερικό της χώρας, οι προοπτικές και τα μηνύματα της αγοράς είναι θετικά.
Οι επενδύσεις σε νέες μονάδες παραγωγής και οι στόχοι
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα για τη μείωση των εξόδων και γενικότερα τη συγκράτηση αυτών με απώτερο στόχο την αποκλιμάκωσή τους σε συσχετισμό με τους αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας.
Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ένταξη της εταιρείας στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 στο τέλος του περασμένου χρόνου δύο επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους περίπου 9,4 εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας παραγωγής μονάδας παρασκευής χειρουργικών μασκών και νέας παραγωγικής μονάδας φίλτρων μασκών τύπου meltblown δυναμικότητας 1,4 εκατ. κιλών ανά έτος.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία των Θεσσαλών επιχειρηματιών χρειάστηκε μόλις 25 ημέρες για να στηθεί, να βάλει μπροστά τις μηχανές και να τροφοδοτήσει την ελληνική αγορά με εκατομμύρια μάσκες στην έναρξη της πανδημίας, το 2020, όταν αυτές δυσεύρετες.
Η αρχική επένδυση, ήταν ύψους 12 εκατ. ευρώ και στην πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παράγονται σήμερα 750 εκατ. χειρουργικές μάσκες ετησίως οι οποίες κατά κύριο λόγο διοχετεύονται στο λιανεμπόριο. Παράλληλα η LFC παράγει και την πρώτη ύλη, μία ελληνική πρωτοπορία που της δίνει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο.
Στους στόχους της εταιρείας είναι να καταστεί η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παραγωγή μασκών στην Ευρώπη αλλά και να αυξήσουμε σταδιακά την γκάμα της παραγωγής, προσθέτοντας νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που μέχρι σήμερα εισάγονται στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη από τρίτες χώρες.
Διαβάστε επίσης
Όμιλος Βενέτη: Προτεραιότητα η διατήρηση υψηλής κερδοφορίας και το 2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετικό φραγκο: Τι ζητούν οι δανειολήπτες, ποια λύση προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών
- H Aston Martin αποκαλύπτει το Vantage Roadster των 655 HP
- Η νέα ηθική των ΗΠΑ αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο
- Η λάμψη της Alter Ego, τα 19 ευρώ της ΓΕΚ, οι ξένοι της Intrakat, τα 3 πρόσωπα του Υπερταμείου, η συνέντευξη του Πιέρ στο My Story, το party του Καπράλου και ένα hot quiz με την τέως ευρωβουλευτή