Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Καυτό καλοκαίρι για τις δικηγορικές εταιρείες με deals και εκδόσεις εταιρικών ομολόγων

O Γιάννης Κυριακίδης από την δικηγορική εταιρεία «Κυριακίδης-Γεωργόπουλος», η Κατερίνα Καρατζά από την δικηγορική εταιρεία «Καρατζά και Συνεργάτες» και ο Παναγιώτης Μπερνίτσας από την δικηγορική εταιρεία «Μπερνίτσας».

Οι μεγάλοι παίκτες στον δικηγορικό χώρο πρωταγωνίστησαν γι’ ένα ακόμα μήνα σε μεγάλα deals και συναλλαγές, με την ελληνική αγορά να παραμένει δραστήρια και τον Ιούλιο.

Οι δικηγορικές εταιρείες «Μπερνίτσας», «Καρατζά και Συνεργάτες» και «Κυριακίδης-Γεωργόπουλος» συνέβαλλαν σε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ελληνική αγορά τον τρέχοντα μήνα, μεταξύ αυτών την έκδοση ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς και της Mytilineos αλλά και της εξαγοράς της Κοροπούλης Συσκευασίες από την Berlin Packaging.

H έκδοση ομολόγου από τη Mytilineos

Με την ελληνική αγορά των εταιρικών ομολόγων να αφυπνίζεται σταδιακά, η Mytilineos απηύθυνε πρόσκληση στο επενδυτικό κοινό για τη δημόσια προσφορά του νέου επταετούς ομολόγου χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Η δικηγορική εταιρεία «Καρατζά και Συνεργάτες» εργάστηκε συμβουλευτικά προς τους Joint Coordinators και Bookrunners: Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, σε σχέση με την προσφορά ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ που εκδόθηκαν από την Mytilineos.

«Η συναλλαγή υποδηλώνει τη δυναμική της ελληνικής κεφαλαιαγοράς» είχε αναφέρει η δικηγορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες, σε θέματα εταιρικού δικαίου και κεφαλαιαγοράς, εργάστηκαν η Partner Αλεξάνδρα Κονδύλη, η Senior Associate Ελεάνα Ρούγκα, , η Associate Ηλιάνα Ιωάννου και ο Associate Δημήτρης Πασσάς,.

Τα θέματα χρηματοοικονομικού δικαίου χειρίστηκαν ο Partner Νίκος Φράγκος, η Associate Αναστασία Μουρμούτη και ο Associate  Σέργιος Χαραλάμπους, συνεργάτης.

Στα θέματα ενεργειακού δικαίου εργάστηκαν η  Partner  Βάλια Αποστολοπούλου, η Associate Αναστασία Πέττα και η Associate Σοφία Παπασημακοπούλου.

Τα θέματα φορολογικού δικαίου χειρίστηκαν ο Partner  Γεώργιος Μηνούδης, , η Senior Associate  Ελεωνόρα Λιγκουτσίκου, και η ασκούμενη δικηγόρος Κατερίνα Σταθακάρου,.

Τέλος στα θέματα του δικαίου ακινήτων εργάστηκαν η Senior Associate  Αθηνά Οικονόμου και ο Senior Associate Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος.

Η έκδοση senior preferred ομολόγου από την Τράπεζα Πειραιώς

Στις αγορές βρήκε και η Τράπεζα Πειραιώς εκδίδοντας senior preffered ομόλογο, με την δικηγορική εταιρεία «Μπερνίτσας» να ενεργεί ως σύμβουλος της ελληνικής τράπεζας, σχετικά με την έκδοση και προσφορά σε θεσμικούς επενδυτές, στο πλαίσιο διαδικασίας bookbuilding, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, λήξης 2028 και την εισαγωγή του στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Για τη συναλλαγή εργάστηκαν ο Partner Νίκος Παπαχριστόπουλος, η Counsel Μαρία Νεφέλη Μπερνίτσα και η Associate Κέλλυ Χατζηγάκη.

H εξαγορά της «Κοροπούλης Συσκευασίες»

Στις αρχές Ιουλίου η Berlin Packaging, ο μεγαλύτερος Hybrid Packaging Supplier στον κόσμο, ανακοίνωσε την εξαγορά της Κοροπούλης Συσκευασίες ΑΕ, του κορυφαίου προμηθευτή πωμάτων, φελλών και γυάλινων συσκευασιών.

Η δικηγορική εταιρεία «Κυριακίδης-Γεωργόπουλος» εργάστηκε συμβουλευτικά μαζί με την Deloitte Greece για τους μετόχους της Κοροπούλης Συσκευασίες ΑΕ. Η συμμετοχή της ήταν ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και της διαπραγμάτευσης  μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Επικεφαλής της ομάδας της δικηγορικής εταιρείας  ήταν η Partner Ελισάβετ (Λίζα) Ελευθεριάδη, και η Counsel Αγγελική Χαλικιά, με την υποστήριξη της Senior Associate Ευθυμίας (Έφη) Πραγιάννη, και του Associate Άγγελου Χαραλαμπίδη. Στον τομέα της απασχόλησης εργάστηκε η Partner Ιωάννα Κυριαζή και η ομάδα της.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preferred ομόλογο – Στο 7,25% το επιτόκιο

Αφυπνίζεται η αγορά των εταιρικών ομολόγων – Τα «μυστικά» της έκδοσης της Mytilineos

Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €734.435