• Τράπεζες

    JPMorgan: Αποχωρεί μετά από 17 χρόνια ο Τάκης Γεωργακόπουλος, «αρχιτέκτονας» της συμφωνίας με την Viva Wallet

    • NewsRoom
    Τάκης Γεωργακόπουλος

    Τάκης Γεωργακόπουλος (Πηγή: jpmorganchase.com)


    Αποχωρεί από την JPMorgan μετά από δεκαεπτά χρόνια, ο επικεφαλής του τμήματος πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο, Τάκης Γεωργακόπουλος.

    Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Γεωργακόπουλος φεύγει για να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες, ωθώντας την τράπεζα να ορίσει νέους leaders, σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματά της.

    Οι Max Neukirchen και Umar Farooq επιλέχθηκαν για να διαδεχτούν τον Γεωργακόπουλο, με άμεση ισχύ, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που πραγματοποιούνται από τους συνεπικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, Jennifer Piepszak και Troy Rohrbaugh, καθώς βάζουν τη “σφραγίδα” τους στο πρόσφατα συγχωνευμένο τμήμα εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

    Ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη λειτουργική επιτροπή των κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, εργάστηκε στην τράπεζα για 17 χρόνια, ενώ πιστώνεται την επέκταση των δραστηριοτήτων στο τμήμα πληρωμών της, το οποίο διαχειρίζεται περί τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

    «Κατά τη διάρκεια της θητείας του, βοήθησε στην ανάπτυξη της τράπεζας, αυξάνοντας τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον», έγραψαν οι Piepszak και Rohrbaugh, σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

    Τα έσοδα της επιχείρησης πληρωμών ανήλθαν σε 4,46 δισεκατομμύρια δολάρια το α’ τρίμηνο, υψηλότερα από τα έσοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την επενδυτική τραπεζική.

    Σημειώνεται ότι η JPMorgan κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 9% στις παγκόσμιες πληρωμές.

    Οι υπηρεσίες πληρωμών είναι συχνά οι πρώτες που προσφέρονται σε νέους πελάτες και είναι από τους μεγαλύτερους τομείς ανάπτυξης της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, ανέφεραν στελέχη της τράπεζας στους επενδυτές τον περασμένο μήνα.

    Ο Neukirchen, ο οποίος εντάχθηκε στην JPMorgan το 2013, εργάστηκε στο παρελθόν ως παγκόσμιος επικεφαλής στο τμήμα πληρωμών.

    Ο Farooq ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Onyx, την πλατφόρμα blockchain της τράπεζας. Εντάχθηκε στην JPMorgan το 2009.

    Οι Piepszak και Rohrbaugh είναι μεταξύ των στελεχών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Jamie Dimon, ο οποίος σχεδιάζει να παραιτηθεί σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

    Σύμφωνα με το Reuters, o Τάκης Γεωργακόπουλος, είναι το τελευταίο ανώτερο στέλεχος που αποχωρεί από τον τομέα της εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργακόπουλος θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» του μεγάλου deal της JP Morgan με την Viva Wallet του Χάρη Καρώνη. Ηταν αυτός που έπεισε τη μεγάλη αμερικανική τράπεζα να επενδύσει στην πολλά υποσχόμενη ελληνική εταιρεία.

    Ήταν μάλιστα αυτός που υπέγραψε τη συμφωνία για την εξαγορά του 48,5% μαζί με τους κ. Καρώνη και Αντύπα από την πλευρά της Viva.

    «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενισχύσει τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που απευθύνεται στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους μεσαίου μεγέθους πελάτες εμπορικών υπηρεσιών», είχε δηλώσει τον Ιανουάριου του 2022, όταν και ανακοινώθηκε το deal.

    Διαβάστε επίσης: 

    Jamie Dimon (JPMorgan): Οι ΗΠΑ μπορεί να βιώσουν μια «σκληρή προσγείωση»

    JPMorgan & AXIA για ΔΕΗ: Δυνατό το ξεκίνημα της χρονιάς

    Jamie Dimon: H διαδοχή στη JPMorgan είναι σε «καλό δρόμο»



    ΣΧΟΛΙΑ