Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Johnson & Johnson: Πάνω από $1 δισ. για την εξαγορά της V-Wave – Το νέο «όπλο» για την καρδιακή ανεπάρκεια

Tim Schmid,

Tim Schmid, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Πρόεδρος της Johnson & Johnson MedTech (Πηγή: www.jnj.com)

Να δαπανήσει έως και 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σχεδιάζει η Johnson & Johnson για την εξαγορά της κατασκευάστριας ιατρικών συσκευών V-Wave, η οποία διαθέτει μια καινοτόμο συσκευή που βοηθά στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Αυτή είναι η νεότερη σε μια σειρά εξαγορών της εταιρείας που στοχεύουν στην ανάπτυξη, όταν λήξει του χρόνου η κατοχύρωση της πατέντας του υπερπαραγωγικού φαρμάκου για την ψωρίαση με την ονομασία Stelara, γεγονός που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της J&J, θα πληρώσει 600 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολικά, ενώ το κόστος ενδέχεται να ξεπεράσει το $1 δισ,, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών και εμπορικών εξόδων.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη της μετοχής της εταιρείας κατά περίπου 24 σεντς το 2024 και κατά 6 σεντς το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Shockwave Medical σε μια συμφωνία αξίας 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλες πρόσφατες συμφωνίες περιλαμβάνουν την απόκτηση 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του φαρμάκου της Numab για δερματικές παθήσεις και τη συμφωνία 850 εκατομμυρίων δολαρίων για την Proteologix.

Η καινοτόμος συσκευή για την καρδιά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καινοτόμος συσκευή της V-Wave, εμφυτεύεται στην καρδιά μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση της καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων παθήσεων.

Έλαβε τον τίτλο πρωτοποριακής συσκευής FDA το 2019 και το σήμα CE το 2020, ενώ ενδέχεται να είναι η πρώτη συσκευή του είδους της στην αγορά.

Αντιμετωπίζει μια ανάγκη για περίπου 800.000 ασθενείς που παρουσιάζουν HFrEF στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Tim Schmid, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Πρόεδρος της Johnson & Johnson MedTech, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την V-Wave στην Johnson & Johnson, κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς τον “μετασχηματισμό” του προτύπου φροντίδας για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αναγνωρίζουμε τη σημασία του εντοπισμού διαφορετικών και αποτελεσματικών θεραπειών για την καρδιακή ανεπάρκεια και το πρόσφατο ιστορικό μας δείχνει την εστίασή μας σε πιο επείγουσες και πιεστικές ανεκπλήρωτες ανάγκες.

Γνωρίζουμε καλά τη V-Wave, με τη σχέση μας να χρονολογείται από την αρχική μας επένδυση στην εταιρεία το 2016, και κατανοούμε βαθιά την τεχνολογία και την επιστήμη, καθώς και τη δέσμευση της εταιρείας προς τους ασθενείς.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της V-Wave σε αυτό το κομβικό στάδιο της εξέλιξής της για να φέρουμε την τεχνολογία Ventura® Interatrial Shunt στους ασθενείς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της V-Wave, Δρ Neal Eigler, δήλωσε: 

«Στη V-Wave, είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη του οράματός μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο – και γνωρίζουμε ότι η Johnson & Johnson MedTech μοιράζεται μαζί μας αυτήν την αποστολή.

Είμαστε βέβαιοι ότι είναι σε καλή θέση για να διασφαλίσει ότι οι πρωτοποριακές ιδέες και η τεχνολογία της V-Wave φθάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα σε ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για την ομάδα της V-Wave και για τη δέσμευση που ανέλαβε για να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε έναν κόσμο όπου οι καρδιαγγειακές παθήσεις προλαμβάνονται, αντιμετωπίζονται και θεραπεύονται».

Διαβάστε επίσης: 

Disney-Reliance: Πού «φρενάρει» η δημιουργία μιας υπερδύναμης $8,5 δισ. στην ινδική αγορά των media

Tesla: Η ΕE μειώνει σημαντικά τους δασμούς στα οχήματα της εταιρείας που φτάνουν από Κίνα

Ποιες τροφές είναι επικίνδυνες για τροφική δηλητηρίαση