Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

John Paulson: Νέο επεισόδιο στη διαμάχη δισεκατομμυρίων του μεγαλοεπενδυτή με την πρώην σύζυγό του

O John και η Jenica Paulson

O John και η Jenica Paulson

Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds John Paulson προχώρησε σε εικονική αγορά ενός πολυτελούς ρετιρέ στο Πουέρτο Ρίκο για να κερδίσει 10 εκατ. δολάρια σε βάρος της οικογένειας του, ισχυρίζεται η πρώην σύζυγος του σε μία αγωγή, κατηγορώντας τον ότι έκρυψε δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Jenica Paulson ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της συμφώνησε το 2020 να αγοράσει το διαμέρισμα στο St. Regis Bahia Beach Resort έναντι της τεχνητά χαμηλής τιμής των 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα οικογενειακό καταπίστευμα του 2009, στο οποίο ανήκε το ακίνητο.

Το ρετιρέ αξίζει τώρα 15 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε σε επικαιροποιημένη καταγγελία, που κατέθεσε στο δικαστήριο του Μανχάταν η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα, αυτή την εβδομάδα.

Μέσω της συναλλαγής αυτής ο δισεκατομμυριούχος απέσπασε ουσιαστικά από το καταπίστευμα 10 εκατ. δολάρια, αν και δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει, αναφέρει η αγωγή.

Ο 67χρονος John Paulson, έχει περιουσία 5,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Στην αγωγή της τον Ιούλιο του 2022, η Jenica Paulson τον κατηγόρησε ότι δημιούργησε κρυφά τρία καταπιστεύματα με το πρόσχημα ότι ήθελε να διασφαλίσει τα δύο παιδιά τους, αλλά στην πραγματικότητα το έκανε για να προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία για τον ίδιο. Ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.

Η αίτηση διαζυγίου

Ο John Paulson υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Σεπτέμβριο του 2021. Το ζευγάρι δεν είχε προγαμιαίο συμβόλαιο. Μέρες αργότερα, η New York Post ανέφερε ότι ο μεγιστάνας έβγαινε με την 35χρονη διαιτολόγο και influencer του Instagram, Alina De Almeida.

Ο James T. Smith, δικηγόρος του John Paulson, είπε στον δικαστή ότι η νέα καταγγελία και η υπόθεση μπορεί να ανήκουν σε άλλο δικαστήριο, καθώς ισχυρίζεται ότι η Jenica Paulson μπορεί δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή επειδή δεν είναι δικαιούχος του καταπιστεύματος του 2009.

Ο Robert S. Cohen, δικηγόρος της Jenica Paulson, είπε ότι η τροποποιημένη καταγγελία έγινε μετά από αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα κατά του John Paulson ένας επί χρόνια συνεργάτης του στο Πουέρτο Ρίκο, η οποία «μας έκανε να εξετάσουμε περαιτέρω το θέμα».

Συγκεκριμένα, ο Fahad Ghaffar προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Πουέρτο Ρίκο κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο ότι τον έπεισε με δόλιο τρόπο να επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε μία αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στο νησί.

Η εταιρεία του Paulson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους».

Aναφορικά με την καταγγελία της Jenica, σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο δικηγόρος του John Paulson ξεκαθάρισε ότι «η αγορά του διαμερίσματος δεν ήταν μια εικονική αγορά – ο Paulson υπέγραψε συμβόλαιο με το ακριβές τίμημα το 2020», είπε ο Smith.

Η περιουσία των Paulson

Οι Paulsons παντρεύτηκαν το 2000, μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν ο John με την Jenica στην καφετέρια της Bear Stearns, όπου εκείνη σέρβιρε τον ίδιο και το προσωπικό του.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου τους – είναι περισσότερο γνωστός για τα στοιχήματα του ενάντια στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ ενόψει της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων του 2008, κερδίζοντας 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο και τους επενδυτές του hedge fund που διαχειρίζονταν.

Στη συνέχεια μετέτρεψε το fund σε οικογενειακό γραφείο το 2020 και διορίστηκε πρόεδρος της Bausch Health Cos. το 2022.

Στην επικαιροποιημένη καταγγελία, η Jenica Paulson αμφισβήτησε επίσης το γεγονός ότι η JPMorgan απέρριψε το αίτημά της να της διανείμει χρήματα από ένα καταπίστευμα του 2006 που όπως εκείνη υποστηρίζει η αξία του ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η τράπεζα, ως διαχειρίστρια, είπε ότι χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες για να καθορίσει εάν το αίτημα της θα άφηνε «επαρκή κεφάλαια» στα παιδιά, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ωστόσο, η πρώην σύζυγος του Paulson υποστηρίζει ότι η απαίτηση της τράπεζας ήταν απλά ένα πρόσχημα επειδή το ποσό που διεκδικούσε αντιπροσώπευε ένα μικρό μέρος της αξίας του καταπιστεύματος. Είπε ότι δεν υπάρχει «καμία πιθανότητα» το αίτημα της να αφήσει τα παιδιά χωρίς κεφάλαια.

Τα παιδιά του ζεύγους είναι οι κύριοι δικαιούχοι των καταπιστευμάτων του 2006 και του 2009, αλλά δεν έχουν λάβει κεφάλαια από κανένα από τα δύο, σύμφωνα με την καταγγελία.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, η οικογένεια Paulson έχει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός ράντσο στο Άσπεν, στο Κολοράντο, που ανήκε στο παρελθόν σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και ενός κτήματος στα Χάμπτονς.

Διαβάστε ακόμη:

John Paulson: Δικαστική διαμάχη με συνεργάτη του στο Πουέρτο Ρίκο – Γιατί κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο

Η συμβουλή ενός φυσικού του Χάρβαρντ που απέκτησε 3,2 δισ. δολ. μέσα σε 10 χρόνια

Aπό υπάλληλος της Amazon στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων – Η συναρπαστική διαδρομή του ιδρυτή της Instacart