Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

John Paulson: Να απορριφθεί η «εντελώς αβάσιμη» αγωγή του πρώην συνεργάτη μου Ghaffar

Fahad Ghaffar και John Paulson (Πηγή: Bloomberg)

Fahad Ghaffar και John Paulson (Πηγή: Bloomberg)

Στα μαχαίρια εξακολουθεί να βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής John Paulson με τον επί χρόνια συνεργάτη του στο Πουέρτο Ρίκο Fahad Ghaffar. Ο Paulson απαντά τώρα σε αγωγή που κατέθεσε ο Ghaffar, χαρακτηρίζοντάς την «επιπόλαιη, ψευδή και εντελώς αβάσιμη».

Ο Paulson, σε κατάθεσή του στο δικαστήριο, ανέφερε ότι η αγωγή του Ghaffar είχε «μοναδική πρόθεση να κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης», ενώ ήρθε μετά την παύση του Ghaffar από τις επιχειρήσεις, καθώς προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε σε «μαζική εγκληματική επιχείρηση που επηρέαζε σχεδόν κάθε πτυχή των επιχειρήσεων του Paulson στο Πουέρτο Ρίκο».

Σημειώνεται ότι στην αγωγή του ο Ghaffar ισχυρίζεται ότι επένδυσε 16,7 εκατομμύρια δολάρια σε επιχείρηση αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που απέκτησε ο Paulson, ενώ συμφώνησε να πάρει τη θέση του προέδρου και CEO.

Σε αντάλλαγμα, ο Paulson υποσχέθηκε στον Ghaffar μερίδιο 50% στην επιχείρηση με μία μετατρέψιμη ομολογία, το οποίο, όμως, λέει δεν συνέβη ποτέ.

Ο Paulson δεν αμφισβήτησε τη συμφωνία με τον Ghaffar, αλλά τόνισε ότι η ομολογία στάλθηκε στον Ghaffar περισσότερες από μία φορές.

Σύμφωνα με τον Paulson, o Ghaffar απαιτούσε νέες αλλαγές κάθε φορά και οι δύο πλευρές συνέχιζαν να συζητούν τα προσχέδια μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Οι δικηγόροι του Paulson, Terrence Oved και Darren Oved, ανέφεραν ότι «οι ισχυρισμοί του Ghaffar διαψεύδονται ευθέως από τα ίδια τα email που παραθέτει επιλεκτικά στη δική του καταγγελία».

Σημειώνεται ότι ο Paulson έχει επενδύσει πολλά στο Πουέρτο Ρίκο και διαθέτει πολυτελή θέρετρα – συμπεριλαμβανομένων των St. Regis Bahia και Condado Vanderbilt – κτήρια γραφείων, την αντιπροσωπεία και έναν πύργο πολυτελών κατοικιών υπό κατασκευή.

Την ίδια στιγμή, ο Ghaffar συμμετέχει στις επενδύσεις του Paulson στο νησί από το 2013, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Όμως, η σχέση χάλασε φέτος, σύμφωνα με την κατάθεση του Paulson, όταν αποκαλύφθηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο Ghaffar εμπλέκεται σε «υπεξαίρεση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να χρηματοδοτεί τον ξέφρενο τρόπο ζωής του ιδίου και της συζύγου του».

Ο δικηγόρος του Ghaffar απάντησε ότι οι ισχυρισμοί του Paulson ήταν «αβάσιμοι».

Στην κατάθεσή του ο Paulson ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να επιδιώξει κυρώσεις εναντίον του Ghaffar και των δικηγόρων του, εκτός εάν η υπόθεση αποσυρθεί, επειδή τα email μεταξύ Paulson και Ghaffar «αποδεικνύουν κατηγορηματικά» ότι ο Ghaffar έλαβε τη μετατρέψιμη ομολογία που είχαν συμφωνήσει.

Εκτός από τη μήνυση του Ghaffar, ο 67χρονος Paulson βρίσκεται αντιμέτωπος και με ένα δύσκολο διαζύγιο από τη σύζυγό του, Jenica, η οποία λέει ότι ο σύζυγός της χρησιμοποίησε πολλά από τα καταπιστεύματα που διέθεταν προκειμένου να την αποκλείσει από περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο Paulson έχει καθαρή περιουσία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Διαβάστε επίσης: