• Business

    Johann Rupert: Ο επικεφαλής των Cartier και Vacheron Constantin προτείνει μείωση της παραγωγής πολυτελών ρολογιών

    • Bloomberg
    Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert

    Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert


    Ο επικεφαλής της Richemont, ιδιοκτήτριας των Cartier και Vacheron Constantin, δήλωσε ότι η βιομηχανία πολυτελών ρολογιών πρέπει να μειώσει την παραγωγή μετά την μείωση της ζήτησης για ακριβά ρολόγια.

    Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Johann Rupert δήλωσε στους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση του ελβετικού ομίλου πολυτελών ειδών ότι η παγκόσμια ζήτηση για ρολόγια «έχει παρέλθει της προηγούμενης έκρηξης», και περιορίζεται από τις υποτονικές πωλήσεις στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

    «Θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός στο να προσπαθεί απλώς να επιδιώξει τον όγκο», δήλωσε ο νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος στη Γενεύη την Τετάρτη.

    Ο πρόεδρος της Richemont, στα brands της οποίας ανήκουν επίσης οι IWC, Jaeger-LeCoultre και Van Cleef & Arpels, επικρότησε τους ανταγωνιστές της βιομηχανίας ρολογιών για την επίδειξη αυτοσυγκράτησης.

    Στους μεγαλύτερους ωρολογοποιούς της Ελβετίας περιλαμβάνονται ακόμη η Rolex, η Patek Philippe και η Audemars Piguet Holding.

    «Έχουμε στενή σχέση με τους ανταγωνιστές και γνωρίζουμε τι κάνουν και ενεργούν πολύ υπεύθυνα περιορίζοντας την παραγωγή», δήλωσε.

    Παρόλο που ο Rupert ελέγχει την Richemont μέσω ενός οικογενειακού καταπιστεύματος που έχει την πλειοψηφία των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, η μετοχή είναι δημόσια και η εταιρεία υποχρεούται να παρέχει λεπτομερείς οικονομικές ενημερώσεις.

    Αντίθετα, οι στενά ελεγχόμενες εταιρείες ωρολογοποιίας στην Ελβετία «δεν έχουν μετόχους στους οποίους πρέπει να υποβάλλουν εκθέσεις», πρόσθεσε.

    Μετά από τρία χρόνια κερδών και αξίες σε επίπεδα ρεκόρ, οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών έχουν μειωθεί φέτος.

    Οι καταναλωτές έγιναν επιφυλακτικοί καθώς οι αποταμιεύσεις της εποχής της πανδημίας εξαντλήθηκαν μετά από μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού και καθώς το ισχυρό ελβετικό φράγκο αύξησε τις τιμές των ρολογιών και περιόρισε τα κέρδη των παραγωγών.

    Το Bloomberg News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κατασκευαστές εξαρτημάτων ρολογιών και ορισμένες μάρκες χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα της ελβετικής κυβέρνησης που τους επιτρέπει να θέτουν σε προσωρινή αργία υπαλλήλους και να μειώνουν την παραγωγή, χωρίς μόνιμες περικοπές θέσεων εργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ελβετική ωρολογοποιία σε κρίση: Πολυτελή brands ζητούν κρατική ενίσχυση λόγω μειωμένης ζήτησης

    Ποια είναι τα αγαπημένα πολυτελή ρολόγια των τραπεζιτών

    Ποιο είναι το Rolex Rainbow Daytona που αναμένεται να πουληθεί πάνω από 3,5 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ