Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Jensen Huang (Nvidia): Αρνητικό ρεκόρ για το μεγιστάνα της τεχνολογίας – Έχασε 10 δισ. σε λίγες ώρες

Ο Τζεν-Σου Χουάνγκ ίδρυσε την Nvidia το 1993

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jensen Juang, o  CEO της Nvidia βλέπει την περιουσία του να βουλιάζει μέσα σε λίγες ώρες.

Ο προσωπικός του πλούτος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις μετοχές της εταιρείας που ίδρυσε, της Nvidia, και τους τελευταίους μήνες επικρατεί έντονος σκεπτικισμός σχετικά με τα περιθώρια κέρδους της μετοχής.

Η μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη του Bloomberg

Όμως τη Τρίτη σημείωσε ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έχασε μέσα σε λίγες 10 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ σε δολάρια στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index από το 2016, όταν ξεκίνησε να καταγράφει την περιουσία των super rich.

 Η βουτιά φυσικά συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι η μετοχή της Nvidia βουλιαξε κατά 9,5% την ίδια μέρα.

Ο Huang είναι ο 18ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο πλούτος του έχει αυξηθεί κατά 51 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, ακόμη και μετά την απότομη πτώση της Τρίτης, σύμφωνα με τον δείκτη.

Η Nvidia  άλλωστε είναι η εταιρεία που ωφελήθηκε περισσότερο από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης με τα λεγόμενα τσιπ επιτάχυνσης AI που έχει κατασκευάσει, εκτινάσσοντας τις πωλήσεις της στα ύψη και την χρηματιστηριακή αξία της πάνω από τα 2,5 τρισ. δολάρια.

Η διασημότητα της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Huang μεγάλωσε στην Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, όπου συνίδρυσε το 1993 μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με βάση την αξία της αγοράς.

Πλέον με το χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο μπουφάν του, έχει εξελιχθεί σε διασημότητα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία του ξεκίνησε ως πάροχος καρτών γραφικών για gamers ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ωστόσο, τα chip της Nvidia κρίθηκαν κατάλληλα για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και αυτό βοήθησε στο άνοιγμα μιας νέας αγοράς – και της έδωσε προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών.

Η περιουσία του Huang προέρχεται από το μερίδιο 3,5% που κατέχει στην Nvidia, την οποία συνίδρυσε το 1993 με τους φίλους του Chris Malachowsky και Curtis Priem και της οποία ηγείται έκτοτε, κατέχοντας την θέση του CEO.

Η εταιρεία δημιούργησε την πρώτη λεγόμενη μονάδα επεξεργασίας γραφικών το 1999 και εισήχθη στο χρηματιστήριο τον ίδιο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Κλιμακώνεται η έρευνα των ΗΠΑ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης – Απώλειες 279 δισ. δολ. για την μετοχή

Nvidia: Εξετάζει τη συμμετοχή της στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της OpenAI

Nvidia: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με έσοδα 30 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο