Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Jefferies για Apple: Υπερβολική η αισιοδοξία για το νέο iphone – Βυθίζεται η μετοχή

Τιμ Κουκ, CEO Apple

Τιμ Κουκ, CEO της Apple

Πτώση πάνω από 1% σημείωσε η μετοχή της Apple, αφού ο οίκος Jefferies χαρακτήρισε υπερβολικά αισιόδοξες τις προσδοκίες για το τελευταίο iphone του τεχνολογικού κολοσσού.

“Η υπερβολική αισιοδοξία για το νέο iPhone είναι πρόωρη”, καθώς “η έλλειψη νέων χαρακτηριστικών και η περιορισμένη κάλυψη στην AI σημαίνει ότι θα απογοητεύσει την αγορά”, έγραψε ο αναλυτής της Jefferies, Edison Lee.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Apple σημείωσε ράλι σχεδόν 36% από το χαμηλό του Απριλίου, με μεγάλο μέρος του κέρδους να αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία ότι οι λειτουργίες AI θα οδηγήσουν τους καταναλωτές στην  αναβάθμιση των συσκευών τους, επιταχύνοντας εκ νέου την αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση δεν έφτασε τα αναμενόμενα επίπεδα.

Πάντως, ο Lee σημείωσε ότι αναγνωρίζει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες στην τεχνητή νοημοσύνη, βλέποντας την Apple ως “τον κυρίαρχο παίκτη σε λογισμικό, ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει δεδομένα για να προσφέρει χαμηλού κόστους, εξατομικευμένες υπηρεσίες AI”.

Όμως, τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορέσει να αποτελέσει κινητήριο δύναμη βραχυπρόθεσμα.

“Το hardware των smartphones χρειάζεται επανεξέταση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σοβαρά στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης” και αυτό έχει “πιθανό χρονοδιάγραμμα, μεταξύ 2026/27”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Lee.

Προσεκτική η Wall Street

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Wall Street είναι πιο προσεκτική με την μετοχή της Apple σε σχέση με κάποιες άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Μόλις το 65% των αναλυτών συνιστά την αγορά της μετοχής, σε σύγκριση με αναλογίες κοντά ή πάνω από 90% για τις Microsoft, Nvidia και Amazon.com.

Για τον λόγο αυτό, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Apple βιάζεται να λανσάρει ένα νέο αναβαθμισμένο iphone με προσιτή τιμή και έξυπνη οθόνη τύπου iPad ειδικά για smart home λειτουργίες, το οποίο ενδέχεται να εμφανιστεί στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Mark Gurman, η νέα συσκευή SE 4 θα μπορούσε να “τρέχει” σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα ονομάζεται “homeOS”, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα tvOS που τροφοδοτεί σήμερα τις συσκευές Apple TV και HomePod.

Σκοπός της Apple, σύμφωνα με τον Gurman, είναι να γίνει πιο ανταγωνιστική στην αγορά smartphone low budget, όπου αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από συσκευές Android, ειδικά στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης: 

Apple: Στα σκαριά το νέο οικονομικό iphone; – Μεγάλες αναβαθμίσεις και στο βάθος… τεχνητή νοημοσύνη

Νέο Apple Shop στο Σύνταγμα: Τα Public το γιόρτασαν με το μεγαλύτερο street party!

Διαθέσιμα από σήμερα διεθνώς και στην Ελλάδα τα νέα iPhone 16 της Apple