Εκτός από την αναζήτηση του μέλλοντος της ανθρωπότητας στο διάστημα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, προσπαθεί να παρατείνει και τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου στη γη, σύμφωνα με το περιοδικό Technology Review του MIT.

Ο Bezos, με περιουσία 200 δισ. δολάρια, είναι ένας από τους επενδυτές της Altos Lab, μίας start up της Silicon Valley, που κάνει έρευνες στην τεχνολογία για την αναζωογόνηση των κυττάρων και την πιθανή επίτευξη της παράτασης της ζωής, ανέφερε το Technology Review.

Στη νεοσύστατη εταιρεία επενδύει και ο Yuri Milner, ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος του κλάδου τεχνολογίας και ιδρυτής των διεθνών βραβείων Breakthrough, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε άρθρο του το CBS αναφέρει ότι η Altos Labs εργάζεται σε αυτό που ονομάζεται τεχνολογία επαναπρογραμματισμού, μια μέθοδος μετατροπής ενήλικων, εξειδικευμένων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε κάθε είδους κύτταρο, σύμφωνα με το περιοδικό Technology Review του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο επαναπρογραμματισμός έχει μεγάλες δυνατότητες για τη θεραπεία της απώλειας όρασης, των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού, των εγκεφαλικών τραυματισμών και άλλων εκφυλισμών του σώματος που σχετίζονται με την ηλικία.

Το ελιξίριο της ζωής

Σε μια μελέτη του 2018, ο βιοχημικός του Ινστιτούτου Salk, Juan Carlos Izpisua Belmonte τον αποκάλεσε «το ελιξίριο της ζωής» και είπε ότι «η γήρανση δεν είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία». Την επόμενη χρονιά, ο Izpisua Belmonte ήταν μέλος μιας ομάδας που εργαζόταν στην Κίνα, η οποία δημιούργησε υβρίδια πιθήκων-ανθρώπων που ονομάζονται χίμαιρες, και δέχθηκε έντονη κριτική από τους ιατρικούς ηθικολόγους.

Τώρα, ο Izpisua Belmonte πρόκειται να ενταχθεί στο δυναμικό της Altos Labs, σύμφωνα με το Technology Review.

Άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες προσχωρούν επίσης στο προσωπικό της νεοσύστατης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Steve Horvath, γενετιστή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας που ανέπτυξε έναν τρόπο ανίχνευσης της γήρανσης των κυττάρων από τους μοριακούς δείκτες τους. Ο Shinya Yamanaka, ο οποίος έλαβε βραβείο Νόμπελ για το έργο του στον επαναπρογραμματισμό το 2012, θα ηγηθεί της συμβουλευτικής επιτροπής της Altos Labs.

Μαζί με τον άλλο δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας Peter Thiel, ο Bezos έχει επενδύσει επίσης στην Unity Biotechnology, μια νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία για την καθυστέρηση του γήρατος, σε κυτταρικό επίπεδο.

Το έργο της μακροζωίας είναι δημοφιλές στη Silicon Valley. Το 2013, η Google ξεκίνησε το Calico, ένα εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της γήρανσης.

Σήμερα, ερευνητές από 50 χώρες μπορούν να κερδίσουν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία που διατίθενται μέσω της πρόκλησης της «υγιούς μακροζωίας», από την National Academy of Medicine.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση