Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ισπανία: Μειώθηκε κατά 66% ο αριθμός των τουριστών που έμεινε σε ξενοδοχεία τον Μάρτιο

Καταλονία

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που έμεινε σε ξενοδοχεία της Ισπανίας μειώθηκε κατά σχεδόν 66% τον Μάρτιο, στο 1,9 εκατομμύριο, καθώς η πανδημία ανάγκασε την χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό να επιβάλει πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η Ισπανία, ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, όπου ο κλάδος αυτός αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα Μαρτίου με σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών ως τις 26 Μαρτίου όταν επιβλήθηκε lockdown.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων υποδιπλασιάστηκε τον Μάρτιο στο 29% σε σχέση με 53% που ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που διέμειναν σε ξενοδοχεία μειώθηκε τον Μάρτιο κατά 65% στα 2,63 εκατομμύρια.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από τη νέα νόσο, με συνολικά σχεδόν 22.000 νεκρούς και περισσότερα από 204.000 κρούσματα.