• Business

    ΗΡΩΝ: Η πρόκληση της καλοκαιρινής ενεργειακής κρίσης και οι αναπάντεχες λύσεις από τον ΗΡΩΝΑ

    • NewsRoom

    Η περιοχή των Βαλκανίων αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, επλήγησαν τους καλοκαιρινούς μήνες από παρατεταμένο καύσωνα.

    Οι ελλείψεις στις διασυνδέσεις των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και οι καταστροφές στις ενεργειακές υποδομές από τον πόλεμο στην Ουκρανία, του οποίου το τέλος προς το παρόν δεν είναι ορατό, δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά, επηρεάζοντας άμεσα και τις τιμές λιανικής.

    Αναδείχθηκαν έτσι οι σοβαρές αδυναμίες των συστημάτων ηλεκτρικών διασυνδέσεων κυρίως μεταξύ των χωρών της Δυτικής και Κεντρικής-Νοτιοανατολικής Ευρώπης και διαμορφώθηκε μια κατάσταση που οδήγησε σε ένα ντόμινο ανόδου των χονδρεμπορικών τιμών σε μια ευρεία περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, επηρεάζοντας μέχρι και την Ελλάδα και την Ιταλία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Η στρατηγική της Πολιτείας

    Μ’ αυτές τις συνθήκες στην αγορά ενέργειας, η ηγεσία του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων προς όφελος των οικιακών καταναλωτών αλλά και στη θέσπιση ειδικής εισφοράς στις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο.

    Από το σύνολο των εισφορών αυτών έχει καθοριστεί το ύψος της επιδότησης στα 0,016 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με ωφελούμενους τους συμβεβλημένους οικιακούς καταναλωτές σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας (πράσινα και κίτρινα τιμολόγια), για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες (kWh) του Αυγούστου.

    Λύσεις για οικονομία στο ρεύμα με προγράμματα ΗΡΩΝ

    Ο ΗΡΩΝ, κορυφαίος παραγωγός και πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, βρίσκεται δίπλα στους καταναλωτές, έτοιμος να ανταποκριθεί στην αυτονόητη απαίτηση των πελατών του για ανταγωνιστικές χρεώσεις στο ρεύμα, προσφέροντας λύσεις  ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ:

    1. Tον Αύγουστο, οι πελάτες HΡΩΝ με οικιακό «κίτρινο τιμολόγιο» (Υellow Free & Benefit Home, Protect Home και οικιακά προγράμματα της οικογένειας Generous), θα λάβουν από τον ΗΡΩΝΑ επιπλέον έκπτωση ίση με την κρατική επιδότηση και μάλιστα στο σύνολο της κατανάλωσης! Δηλαδή, στην επιπλέον έκπτωση που θα λάβουν οι καταναλωτές δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των 500 κιλοβατωρών.

    2. Yellow One Home. Η ανταγωνιστική χρέωση προμήθειας του Yellow One Home, δεν κρύβει εκπλήξεις καθώς ανακοινώνεται κάθε 1η του μήνα για την κατανάλωση του τρέχοντος μηνός.

    Το τιμολόγιο αυτό ειδικά από τον Ιούλιο έως και το Σεπτέμβριο 2024 έχει εξασφαλισμένη, ανταγωνιστική τελική χρέωση στα 0,0936 ευρώ ανά κιλοβατώρα!

    Η τελική χρέωση περιλαμβάνει και 20% έκπτωση συνέπειας, για όσους εξοφλούν έγκαιρα τον λογαριασμό τους. Επιπλέον, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το Yellow One θα επωφεληθούν και από την κρατική επιδότηση του Αυγούστου, εξασφαλίζοντας δηλαδή ακόμη χαμηλότερη τελική τιμή στα 0,0776 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης του Αυγούστου!

    3. Επίσης για το μήνα Αύγουστο, ο ΗΡΩΝ διατηρεί αμετάβλητη την τελική τιμή χρέωσης προμήθειας του Ιουλίου 0,15879€ / kWh για τους οικιακούς πελάτες στο πρόγραμμα Basic Home («πράσινο» τιμολόγιο). Επιπλέον, οι καταναλωτές θα δικαιούνται και την κρατική επιδότηση 0,016 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες του Αυγούστου.

    4. Fix Genius Home. Απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές που επιθυμούν τη σταθερότητα στους λογαριασμούς ρεύματος. Το Fix Genius Home είναι το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος, με σταθερή ανταγωνιστική χρέωση για έξι μήνες.

    Λύσεις με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΝ.Α)

    5. «Ενεργειακή κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α». Με τη συμμετοχή τους σε αυτήν, οι οικιακοί καταναλωτές επωφελούνται της πράσινης ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάρκα του ΗΡΩΝΑ και τη λαμβάνουν με μορφή πιστώσεων (εκπτώσεων) στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού ρεύματός τους στον ΗΡΩΝΑ.

    Το όφελος δηλαδή από την παραγωγή και πώληση της της πράσινης ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβλταϊκά του ΗΡΩΝΑ πιστώνεται στο λογαριασμό τους, μειώνοντάς το κόστος ρεύματος που καταναλώνουν. Και φυσικά δεν απαιτείται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη, συνεπώς ούτε και η εμπλοκή των καταναλωτών σε γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες τοποθέτησης τους.

    Ο ΗΡΩΝ, δεν κλείνει τα μάτια σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι υπαρκτό, και το οποίο αναμένεται λόγω της κλιματικής αλλαγής να απασχολήσει ολόκληρο τον πλανήτη κατά τις επόμενες δεκαετίες.

    Μέσα από εκτεταμένες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ΗΡΩΝ πρωτοπορεί στην εξεύρεση λύσεων για βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, σταθερές και προσιτές τιμές και φυσικά την εμπέδωση της ενεργειακής ασφάλειας μακροπρόθεσμα.