ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με «συστατικές» από τον όμιλο Κόκκαλη και προϋπηρεσία σχεδόν έξι χρόνια σε υψηλές διοικητικές θέσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης αναλαμβάνει το τιμόνι του ιστορικού ξενοδοχείου και της νέας επένδυσης του Γιώργου Προκοπίου ο Ηρακλής Παύλου.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης είχε διοριστεί ήδη από το Νοέμβριο του 2024 αναπληρωτής της μέχρι πρότινος CEO, Πέννυς Ζαγλαρίδου, από τους Άραβες, ενώ από το 2019, οπότε και ξεκίνησε την πορεία του στο νούμερο ένα ξενοδοχειακό project των νοτίων προαστίων, τελούσε καθήκοντα οικονομικού διευθυντή. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και οικονομικός διευθυντής στην Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Πάντως, ο ίδιος δεν έχει εξειδικευτεί μόνο στον πολυτελή τουρισμό – ύστερα από έξι χρόνια στον Αστέρα -, αλλά και στην ανάπτυξη ακινήτων, τα τυχερά παιχνίδια και την τεχνολογία, καθώς εργάστηκε στην Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη για περίπου 15 χρόνια. Ο 43χρονος υπήρξε στέλεχος επί 11 χρόνια στην Intralot, στην οποία ξεκίνησε ως υπεύθυνος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κι έμεινε σε αυτή τη θέση για περισσότερα από τρία χρόνια. Μεταξύ άλλων ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Παρακολούθησης και Βελτιστοποίησης Απόδοσης Προϊόντων, διευθυντή Παγκόσμιων Λειτουργιών, IT Operations και Ανθρώπινου Δυναμικού και διευθυντή Οικονομικών Θυγατρικών & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, οπότε άνοιξε το δρόμο για νέες οργανωτικές δομές, προσφέροντας τη βάση για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών εντός της εταιρείας, ενώ αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην επιτυχή ανανέωση της άδειας λειτουργίας της Intralot στη Μάλτα το 2012.
Εκτός από την Intralot, υπήρξε στέλεχος και σε άλλες θυγατρικές του ομίλου Κόκκαλη, αφού θήτευσε ως οικονομικός διευθυντής της Intracom Holdings για δύο χρόνια, από το 2015 έως το 2017 και ως οικονομικός διευθυντής της Intradevelopment, της εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στο real estate. Πριν από την Intracom, έμεινε σχεδόν τριάμιση χρόνια στη συμβουλευτική Kantor, όπου για ένα διάστημα είχε έδρα το Λονδίνο, για έναν χρόνο εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στο Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών, ενώ η σταδιοδρομία του ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι συνεργάτες του μιλούν για έναν τελειομανή χαρακτήρα, με ικανότητες να σχεδιάζει εναλλακτικά σενάρια και να φέρνει στο τραπέζι ιδέες και λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Ο Γιώργος Προκοπίου φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την εμπειρία του Ηρακλή Παύλου στη σύναψη συνεργασιών με τους κατάλληλους φορείς της αγοράς, όπως είναι οι επενδυτές, οι τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές.
Μένει να φανεί πώς θα σχεδιάσει ο νέος επικεφαλής την επόμενη ημέρα του θρυλικού συγκροτήματος, κατά τη διάρκεια μίας περιόδου όπου η Αθήνα έχει μπει ήδη στο κάδρο των τουριστών υψηλού εισοδήματος. Τελευταία επένδυση των Αράβων στον Αστέρα ήταν η λειτουργία της μαρίνας Βουλιαγμένης, όπου διατέθηκαν σχεδόν 50 εκατομμύρια για τις λιμενικές υποδομές και τη χερσαία ζώνη, που σήμερα φιλοξενεί brands διεθνών οίκων πολυτελείας και εστίασης. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας με την ΕΤΑΔ για 40 χρόνια.
Το διοικητικό συμβούλιο του Αστέρα Βουλιαγμένης άλλαξε χθες το πρωί, με τον νέο ιδιοκτήτη, Γιώργο Προκοπίου να παίρνει τη θέση του προέδρου. Το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνει ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ως νέος αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής, ο Κωνσταντίνος Μήτσιος ο και ο Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης, ως μέλη του δ.σ.. Ο Γιώργος Προκοπίου, εξαγόρασε ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο του Αστέρα, συμπεριλαμβανομένης της μαρίνας και της παραλίας, έναντι περίπου 1 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
