Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Υπουργείο Τουρισμού: Αλλάζει το σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων – Με ποια κριτήρια θα γίνεται η αξιολόγηση

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού στη θεσμοθέτηση ενός πρωτοπόρου και καινοτόμου, σε παγκόσμιο επίπεδο, συστήματος κατάταξης των ξενοδοχείων βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας, το οποίο θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση και πιστοποίηση των ελληνικών ξενοδοχείων με βάση το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την υφυπουργό κυρία Έλενα Ράπτη, παρουσιάστηκε η σχετική μελέτη από τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κύριο Αλέξανδρο Βασιλικό και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κύριο Γιώργο Στασινό.

Τα δυο Επιμελητήρια εργάζονται από κοινού, εδώ και δυο χρόνια, προκειμένου να ενσωματώσουν σε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύστημα κριτηρίων, όλες τις πιστοποιήσεις καλών πρακτικών για τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

«Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε άμεσα στη θεσμοθέτηση ενός συστήματος κατάταξης των ελληνικών ξενοδοχείων, με βάση την ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας και των εθνικών και ευρωπαϊκών κλιματικών στόχων.

Η αξιολόγηση των καταλυμάτων μέσω αυτού του συστήματος, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε το ερχόμενο φθινόπωρο.»

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε:

«Στη συζήτηση περί βιωσιμότητας και υπερσυγκέντρωσης το ΞΕΕ απαντά, όπως κάνει πάντα, με πράξεις. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που η υπουργός Τουρισμού υιοθέτησε και θα θεσμοθετήσει το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς δυο χρόνων μαζί με τον φίλο Πρόεδρο του ΤΕΕ, η οποία επιβεβαιώνει πως τα ελληνικά ξενοδοχεία με τις κατάλληλες πολιτικές μπορούν να είναι πρωταθλητές όχι μόνο στην ανάπτυξη και την απασχόληση αλλά και στη βιωσιμότητα».

Διαβάστε επίσης:

ΞΕΕ: Ενισχύουν τους μηχανισμούς θωράκισης της προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές

Βασιλικός (ΞΕΕ): Θετικό βήμα η ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ποιοι χρωστάνε τα περισσότερα στο Δημόσιο: Ο «Kosta Chris Γεω», ο «Apostolides Panay Δημ», ο «Ιωάννου Ιωάνν Νικ»