• Business

    Υποφέρει η Deutsche Bank

    deutsche bank


    Η Deutsche Bank, που σκόπευε σε φιλόδοξη αύξηση εσόδων για το 2016, υποφέρει εν μέσω της άσχημης τροπής που έχουν πάρει τα πράγματα από την αρχή του έτους. Πηγές αναφέρουν πως η διαδικασία συναλλαγών κρατικών ομολόγων, που εστιάζει στα παράγωγα επιτοκίων και την συναλλαγή κρατικού χρέους, είχε μια ασυνήθιστα ήσυχη αρχή για το τρέχων έτος. Βέβαια, οι τιμές έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες 6 εβδομάδες στην Wall Street, αλλά τα έσοδα της Deutsche Bank είναι ακόμα μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους. Η πτώση γίνεται ιδιαίτερα εμφανής καθώς η Deutsche Bank ξεκίνησε επιθετικά το έτος.2014-04-29t061831z_1_cbrea3s0hj700_rtroptp_4_britain

    Η συναλλαγή ομολόγων παρήγαγε περίπου 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρά έσοδα για το 2015, σύμφωνα με τος ειδικούς.

    Η τράπεζα δεν μετρά τις επιδόσεις της σε αυτόν τον τομέα ανά τρίμηνο, αλλά ανέφερε συνολική αύξηση κέρδους για το πρώτο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο. Η τράπεζα ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 10.5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τίτλους σταθερών αποδόσεων και μετοχές για το 2015. Μετά από μια τόσο καλή χρονία, η τράπεζα σχεδίασε τον προϋπολογισμό της στοχεύοντας σε άλλη μια χρονιά αυξημένων εσόδων.

    Το πρώτο τρίμηνο του έτους συνήθως περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων των συναλλαγών, έτσι ο συνδυασμός ενός ασθενούς πρώτου τριμήνου με μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης οδηγούν σε δυσκολίες για την επίτευξη των ετήσιων στόχων.

    Η τράπεζα ανακοίνωσε νέο προσωπικό στην ηγεσία της τον Νοέμβρη. Ο Ram Nayak διορίστηκε επικεφαλής της νέας μονάδας διαπραγμάτευσης χρέους που συνδυάζει τιμές, πιστώσεις, ξένο συνάλλαγμα, χρέη αναδυόμενων αγορών και δομημένη χρηματοδότηση. Ο Sam Wisnia είναι επικεφαλής στην Ευρώπη και την Αμερική.

    deutsche-bank-aims-to-strengthen-profile-as-corporate-bank-ceo--2016-3

    Τον Φεβρουάριο παρουσιάστηκαν προβλήματα καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχία για την ικανότητα της τράπεζας να πληρώσει τα τοκομερίδια στα μετατρέψιμα ομόλογα και τα CDS αυξήθηκαν δραματικά. Αυτόν τον μήνα στελέχη προειδοποίησαν ότι η μεταβλητότητα των αγορών θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα, ενώ προσέθεσαν ότι η αργοπορία επίτευξης συμφωνιών έχει συμβάλλει στη μείωση του κέρδους.

    Ο CEO John Cryan δήλωσε πως η τράπεζα ενδέχεται να μην είναι κερδοφόρα για το 2016. Προσέθεσε ότι τα κέρδη των αγορών “προφανώς θα μειωθούν σε αυτό το τρίμηνο καθώς η τράπεζα, μεταξύ άλλων, θα μειώσει και τις επιχειρηματικές της κινήσεις.”

    Βέβαια η Deutsche Bank δεν είναι η μόνη που υποφέρει. Η Morgan Stanley, η JPMorgan και η Citigroup έχουν όλες σημάνει συναγερμό σχετικά με τις συναλλαγματικές συνθήκες του πρώτου τριμήνου, με τις τελευταίες να προβλέπουν διψήφιες μειώσεις σε πωλήσεις και συναλλαγματικά κέρδη.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ :

    http://www.mononews.gr/epitelous-o-skourletis-agapaei-tous-ependytes-34869-2/34869



    ΣΧΟΛΙΑ