• Business

    Iphone: Πρόβλημα στη χρήση του Safari λόγω του iCloud


    Από εχθές το βράδυ έως και σήμερα χιλιάδες iphone αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το διαδικτυακό πλοηγό τους, το Safari. Συγκεκριμένα ενώ η εφαρμογή ανοίγει κανονικά δεν μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε ιστότοπο.

    Με πληροφορία του 9to5mac, αμέτρητοι χρήστες συσκευών της Apple ήρθαν αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα τις τελευταίες ώρες και γι’ αυτό φταίει το iCloud Private Relay, το οποίο είχε πέσει.

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το service της Apple να είναι είτε αργό, είτε να μην ανταποκρίνεται καθόλου. Η Apple επιβεβαίωσε τη διακοπή μέσω της System Status ιστοσελίδας της. Σύμφωνα με την εταιρία, η διακοπή ξεκίνησε γύρω στις 11:34 π.μ. (ώρα Αμερικής) και φαίνεται ότι το πρόβλημα παραμένει ακόμα και τώρα.

    Τι είναι το iCloud Private Relay; Αυτή είναι μια επιλογή που μπορούν να ενεργοποιήσουν οι χρήστες των iOS συσκευών που επιτρέπει την περιήγηση στον Ιστό με περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με την Apple:

    «Η Ιδιωτική μεταγωγή iCloud («Ιδιωτική μεταγωγή») είναι μια νέα υπηρεσία διαδικτυακού απορρήτου που προσφέρεται ως μέρος της συνδρομής iCloud+. Προστατεύει την περιήγησή σας στον Ιστό μέσω του Safari, ώστε καμία μεμονωμένη οντότητα να μην μπορεί να συνδέσει την ταυτότητά σας με την περιήγησή σας στον Ιστό, ούτε η Apple ούτε ο πάροχος δικτύου.

    Η Ιδιωτική μεταγωγή κρυπτογραφεί επίσης τη μη κρυπτογραφημένη εξερχόμενη κίνηση στη συσκευή σας καθώς και τα ερωτήματα που υποβάλλονται στον διακομιστή ονομάτων τομέων (DNS) – δηλαδή το σύστημα που μετατρέπει τα ονόματα ιστότοπων σε διευθύνσεις IP – προστατεύοντας περαιτέρω το απόρρητό σας. Η Ιδιωτική μεταγωγή είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS, iPadOS και macOS.»

    Εφόσον το iCloud Private Relay δεν λειτουργεί σωστά αυτή τη στιγμή, αυτό μπορεί να επηρεάσει χιλιάδες χρήστες. Η Apple ανακοίνωσε ότι γνωρίζει για το θέμα και εργάζεται πάνω σε αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης-αντικατάσταση Αικ. Φουντεδάκη: Είχε αρχίσει να προκαλείται πολιτικό ζήτημα και η Αρχή πρέπει να είναι απερίσπαστη

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από 3 Σεπτεμβρίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,25 ευρώ/μετοχή

    CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων έχει και πάλι συνδεθεί μετά τη βλάβη σε συστήματα πληροφορικής σε όλο τον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ