• Business

    ΥΠΑ: Έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών η αεροπορική κίνηση τον Αύγουστο

    • NewsRoom

    O διοικητής της ΥΠΑ, Γιώργος Σαουνάτσος


    Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η αεροπορική κίνηση στην εναέρια κυκλοφορία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Ειδικότερα, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξυπηρέτησε 4.944 πτήσεις στο F.I.R Αθηνών (αφίξεις, αναχωρήσεις και διελεύσεις/υπερπτήσεις αεροσκαφών), αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ όλων των εποχών.

    Ενδεικτικά σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελέγχου Ανώτερης Περιοχής του EUROCONTROL στο Maastricht, το οποίο ελέγχει έναν από τους πιο πολυσύχναστους εναέριους χώρους της κεντρικής Ευρώπης και τέσσερα F.I.R (Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και μέρος της Γερμανίας), καταγράφει το 2024 μια μέση ημερήσια κίνηση της τάξης των 4.800 πτήσεων περίπου.

    Στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» τα ρεκόρ ανόδου εξυπηρέτησης ταξιδιωτών είναι συνεχόμενα, καθώς την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 ο κρατικός αερολιμένας Κρήτης κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών με τη διαχείριση 62.778 επιβατών μέσα σε ένα 24ωρο.

    Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο διοικητής της ΥΠΑ, Γιώργος Σαουνάτσος, «πρωταγωνιστές στη στήριξη της ανόδου που καταγράφουν οι αεροπορικοί δείκτες είναι το έμψυχο δυναμικό της Υπηρεσίας.

    Η δε διαθεσιμότητα των συστημάτων αεροναυτιλίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, είναι αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των συστημάτων αεροναυτιλίας, και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με έμφαση στις ειδικότητες Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και Ηλεκτρονικών/ATSEP, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις επιχειρησιακές και τεχνολογικές προκλήσεις των επόμενων ετών».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα τριάντα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο αύξησαν 7% την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

    Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο

    Apple: Στις 10 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο των νέων iPhones, AirPods και ρολογιών της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ