Η Ελληνικός Χρυσός και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ, παρουσίασαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025, σε ειδική εκδήλωση, τη Μελέτη κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματος της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Βάσει της μελέτης που εκπόνησε το ΙΟΒΕ, η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός προσέφερε και αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει σημαντικά οικονομικά αλλά και κοινωνικά οφέλη, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και τοπικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στον Δήμο Αριστοτέλη στη ΒΑ Χαλκιδική.

1

Στη μελέτη εξετάζονται οι θετικές επιδόσεις της εταιρείας σε μια σειρά από δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και οι προοπτικές για την ενίσχυση των εξαγωγών και τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, προσφέροντας μια  συνολική ανάλυση του αντίκτυπου της επένδυσης. Επιπλέον, η μελέτη διερευνά τη σημαντική συνεισφορά του μεταλλευτικού κλάδου στο ΑΕΠ και σε όρους απασχόλησης.

Επισυνάπτονται η περίληψη της μελέτης, καθώς  και μια συνοπτική εκδοχή της παρουσίασης.

Τόσο η μελέτη όσο και η παρουσίαση είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΟΒΕ και προσβάσιμες στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μπρατάκος: Παραιτείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Σαμαράς προς Βενιζέλο: Βαγγέλη, άλλη διαδρομή η δική σου και άλλη η δική μου – Παραμένω μάχιμος

Ιωάννα Σεραφείμ: Η συνεχής εξέλιξη είναι το κλειδί της επιτυχίας