ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μετά από τέσσερα χρόνια διακονίας στο ΔΣ του ΣΕΒ, είναι η επόμενη εξέλιξη. Έχω ηθική υποχρέωση να δώσω το μήνυμα στο χώρο του επιχειρείν να μεγαλώσει περαιτέρω έναν Σύνδεσμο. Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Περισσότερη εξωστρέφεια, περισσότερο συμπερίληψη, περισσότερο ωφελιμότητα, όχι μόνο για τα μέλη του ΣΕΒ, αλλά για την κοινωνία», δήλωσε σχετικά με την απόφασή της να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ η Ιουλία Τσέτη.
Μιλώντας στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA SA & InterMed SA, ανέφερε ότι «με την έξαρση της πανδημίας φορείς, αξιωματούχοι και ο απλός κόσμος κατάλαβαν τη σημασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας».
«Το ότι το φάρμακο είναι το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, φτάνοντας στα 2,6 δισ. ευρώ τα λέει όλα. Σημασία έχει να ενδυναμωθεί η εγχώρια παραγωγή. Υπάρχουν σχέδια συνεχόμενα για νέες βιομηχανικές παραγωγές. Εμείς οι βιομήχανοι να έχουμε έναν σταθερό ορίζοντα τεσσάρων ετών, με συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Μέσα στο clawback θα έπρεπε να ήταν δαπάνες για τις κλινικές μελέτες και να συνιδρύσουμε τέτοιες με λ.χ. νεοφυείς επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
«Αφήστε μας ελεύθερους, πρόκειται για μια μνημονιακή στρέβλωση, πρέπει να τελειώσει. Πάνω από όλα είναι η εξωστρέφεια και το κοινωνικό αποτύπωμα. Υπάρχουν προοπτικές μεγάλης ανάπτυξης. Οι πολυεθνικές πρέπει να τολμήσουν και να επενδύσουν εδώ, στο σταυροδρόμι των λαών, μεταξύ ανατολής και Δύσης. Έχουμε αποδείξει πόσο καλοί φύλακες των ευρωπαϊκών ιδανικών και ιδεωδών είμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσέτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η Ιουλία Τσέτη που διεκδικεί την Προεδρία του ΣΕΒ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση