Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

ION Group: Κοντά στην εξαγορά της Prelios έναντι $1,5 δισ. μετά από μήνες διαβουλεύσεων

Andrea Pignataro

Andrea Pignataro (Πηγή: Hollie Adams/Bloomberg)

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας βρίσκεται το ιταλικό equity fund, ΙΟΝ Group, για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Prelios, μετά από μήνες διαβουλεύσεων με τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Η εξαγορά της Prelios από τον όμιλο fintech για 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) θα μπορούσε να υπογραφεί ακόμη και σήμερα, Πέμπτη.

Το συγκεκριμένο deal, θα αποτελούσε μια νίκη για το ION με έδρα το Λονδίνο, έναν όμιλο που ελέγχεται από τον Ιταλό μεγιστάνα επιχειρηματία Andrea Pignataro, ο οποίος προχώρησε σε μια πρώτη προσφορά για την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων το 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι όσο και η Τράπεζα της Ιταλίας ενέκριναν τη συμφωνία πριν λίγους μήνες, επιτρέποντάς της να προχωρήσει, παρά τις ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα χρέους του ION.

Η χρηματοδότηση με μόχλευση και οι ανησυχίες

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ιταλικές αρχές εξέταζαν την ανάπτυξη του ION στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ιταλίας, μετά από μια σειρά εξαγορών, που χρηματοδοτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό μέσω χρηματοδότησης με μόχλευσης, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Pignataro έχει προβεί στην εξαγορά των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cedacri και Cerved Group.

Το ΙΟΝ, ανακοίνωσε το σχέδιό τoυ να εξαγοράσει την Prelios από την Davidson Kempner Capital Management τον περασμένο Αύγουστο.

Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσω μιας μονάδας που ονομάζεται X3 Group.

Η Prelios, η οποία ιδρύθηκε το 1990, επικεντρώνεται στην εναλλακτική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ακινήτων, ενώ διαθέτει πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Διαβάστε επίσης: 

Ελβετικά ρολόγια: Γιατί μειώθηκαν περαιτέρω οι εξαγωγές τον Ιούνιο – Αστάθεια στην αγορά

Novartis: Αναθεωρεί ξανά επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για ετήσια κέρδη

Ιωάννης Ζαφειράκης: Ο οικονομικός διευθυντής της Diana Shipping ίδρυσε δική του ναυτιλιακή