Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Intrum: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ – Στα 4,69 δισ. δολ. το χρέος της

Andrés Rubio CEO Intrum AB

Andrés Rubio CEO Intrum AB

Η Intrum η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και είσπραξης οφειλών της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτηση προστασίας από το κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά επιτόκια δύο δεκαετιών οδήγησαν το καθαρό της χρέος στα 49,4 δισ. σουηδικές κορώνες (4,69 δισ. δολάρια) στα τέλη Ιουνίου.

«Η Intrum αναμένει ότι θα εξέλθει από τη διαδικασία που προβλέπει το κεφάλαιο 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της σουηδικής εταιρείας με επαρκή περιθώρια και ρευστότητα για την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου και θα είναι σε θέση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Intrum είχε κερδίσει την υποστήριξη του 73% των ομολογιούχων της για την αναδιάρθρωση του χρέους, ποσοστό αρκετό για τη διαδικασία του αμερικανικού κεφαλαίου 11, αλλά μικρότερο από το 75% που απαιτείται για να πληροί τις προϋποθέσεις για μια απλούστερη διαδικασία σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο ή το όριο του 90% για μια πλήρως εθελοντική διαδικασία.

Μια ευρεία συναίνεση θα απλοποιούσε τη διαδικασία και θα μείωνε το κόστος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andres Rubio τον Ιούλιο, προσθέτοντας ότι το 90% θα ήταν το βέλτιστο, με τα δύο τρίτα να αποτελούν την ελάχιστη απαίτηση.

Διαβάστε επίσης:

Nestle: Μειώνει τις προβλέψεις για πωλήσεις και κέρδη – Οι κινήσεις του νέου CEO

BMW: O CEO προειδοποιεί – «Μη ρεαλιστικό το σχέδιο πλήρους ηλεκτροκίνησης της ΕΕ»

Jamie Dimon: Η JPMorgan επεκτείνεται στην Αφρική με την υποστήριξη των ΗΠΑ