• Business

    Netcompany-Intrasoft: Στόχος τα έργα για τελωνεία, δικαστήρια και ΕΦΚΑ- Αύξηση τζίρου 10% το 2022

    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Intrasoft

    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Intrasoft


    Στόχο να αναλάβει τα νέα ψηφιακά έργα που πρόκειται να προκηρυχθούν για τελωνεία, εφορία, δικαστήρια και ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥ έχει για την Ελλάδα η  Netcompany-Intrasoft, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλέξανδρος Μάνος.

    Η εταιρεία που εδώ και ένα χρόνο ανήκει στη δανέζικη Netcompany, παρουσίασε το εννεάμηνο αύξηση πωλήσεων 10% με το τζίρο στα 166 εκ. ευρώ και τα EBITDA 18,5 εκ. ευρώ, έχει συμβάσεις με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 900 εκ. ευρώ και σχέδια για συνεχή ανάπτυξη. Από τα ανεκτέλεστα έργα της έργα αξίας 350 εκ. ευρώ προστέθηκαν φέτος ενώ το 70% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από το εξωτερικό.Για το σύνολο του 2022 η Netcompany-Intrasoft αναμένει  αύξηση μεγεθών κατά 10% ενώ με ρυθμό 8-10% αναπτύσσεται η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

    Στα σχέδιά της είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού, με πρώτο στόχο τη Βρετανία αλλά και τη Βόρεια Ευρώπη γενικότερα, με τα δικά της προϊόντα και με συμπράξεις με τοπικές εταιρείες. Σημειώνεται, ότι η εταιρεία, μετά την κατασκευή της πλατφόρμας του payzy για την Cosmote, προσανατολίζεται στην προώθηση αντίστοιχων προϊόντων DXforB και στην ευρωπαϊκή αγορά.

    Η ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα είναι συνεχής και διαθέτει 1800 εργαζόμενους στη χώρα ενώ προσέθεσε φέτος 250 νέους. Συνολικά οι εργαζόμενοι της Intrasoft ξεπερνούν τους 3.000 σε όλο τον κόσμο.

    Στην Ελλάδα η εταιρεία αναλαμβάνει έργα από την ΚΤΠ( Κοινωνία της Πληροφορίας, που είναι ο εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και αναμένει για το επόμενο διάστημα, έργα για τον ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥ, τα δικαστήρια, το Κτηματολόγιο, την εφορία αλλά και το διαγωνισμό για το νέο ERP της ΕΥΔΑΠ. Σχετικά με την πορεία των έργων, ο κ. Μάνος, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν γρήγορα, και ότι το στοίχημα είναι να ανατεθούν τα περισσότερα μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο προγραμματισμός για το 2023 της Κοινωνίας της Πληροφορίας που εκτελεί τον μεγαλύτερο όγκο των έργων, προβλέπει την υλοποίηση 58 έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 2,4 δις. ευρώ.

    Τα βασικότερα από τα projects που πρόκειται να δημοπρατηθούν έως το τέλος της χρονιάς από την ΚτΠ περιλαμβάνουν την αναβάθμιση και επέκταση του συστήματος τήρησης αρχείων σε όλα (αστικά και ποινικά) τα δικαστήρια, την ψηφιοποίηση εντύπων αρχείων και δεδομένων δικαστηρίων (e-Justice προϋπολογισμού 196 εκατ. ευρώ) και την ψηφιοποίηση ιατρικών αρχείων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας (80 εκατ. ευρώ).

    Μετά την πρόσφατη προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, ακολουθεί η εξωστρεφής γεωργία (58 εκατ. ευρώ) ενώ μέχρι το τέλος του έτους επίσης αναμένεται να προκηρυχθούν τα έργα για την ψηφιοποίηση αρχείων του υπουργείου Ναυτιλίας (5 εκατ.), τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Εξωτερικών (60 εκατ.) και το Hybrid Government Cloud (117,8 εκατ.).

    Netcompany: Αύξηση εσόδων 61,8% στο εννεάμηνο

    Με την εξαγορά της Intrasoft η Netcompany  αύξησε τους υπαλλήλους της κατά 3.088 και πλέον διαθέτει 7.039 έναντι 3.385 το τρίτο τρίμηνο του 2021.

    Για το εννεάμηνο του 2022 αύξησε τα έσοδά της κατά 61,8% στα 5.296,2 εκατ. DKK σε σύγκριση με 3.273,8 εκατ. DKK την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 49% της αύξησης προήλθε από την εξαγορά της Netcompany-Intrasoft.

    Για ολόκληρο το έτος, η Netcompany περιορίζει την προσδοκία για αύξηση εσόδων σε σταθερά νομίσματα μεταξύ 50% και 52% για τον Όμιλο. Στόχος για το περιθώριο EBITDA του Ομίλου είναι να διατηρείται πάνω από το 20%.



    ΣΧΟΛΙΑ