Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ιντραλότ: Πώς θα πληρωθούν τα δάνεια, η απόφαση για τα margins και τα EBITDA των 140 εκατ. ευρώ

Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

H αρχή του τέλους της περιπέτειας της Ιντραλότ που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια μπαίνει την ερχόμενη Τρίτη που αποκόπτεται το δικαίωμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ.

Με έναν συνδυασμό κινήσεων ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης νέου ομολογιακού στη συνέχεια σε συνδυασμό με νέα  projects, όπως αναφέρουν πληροφορίες, που πρόκειται να τρέξουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο, η εταιρεία που απετέλεσε την μετεξέλιξη της Ιντρτασόφτ, όταν αυτή ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια (όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά τον όμιλο), θα έχει μειώσει στο τέλος του 2024 τα δάνεια στα 340 εκατ. ευρώ από 480 εκατ. ευρώ σήμερα και θα εμφανίζει  EBITDA 133 – 140 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται 80 – 100 εκατ. ευρώ.

Και παράλληλα, από το 2025, θα εκκινήσουν οι διαδικασίες εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πλέον η Ιντραλότ δουλεύει με ακριβά περιθώρια κέρδους, εγκαταλείποντας την ηττοπαθή στρατηγική του παρελθόντος.

Μεταξύ 35 – 40% margin.

Οι επαφές στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να απέδωσαν.

Και θα φανεί από την τοποθέτηση των επενδυτών που πρόκειται να συμμετάσχουν.

Πως θα διοχετευθούν τα κεφάλαια της Αύξησης κεφαλαίου

Σε περίπτωση που η αύξηση καλυφθεί πλήρως, τα εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα θα ανέλθουν σε €135 εκατ. τονίζεται στο ενημερωτικό.

Τα καθαρά έσοδα, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων εξόδων έκδοσης ύψους περίπου €4,9 εκατ., εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €130,1 εκατ. και η Εταιρία θα χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα καθαρά έσοδα ως εξής:

1) Ποσό έως €126 εκατ. από τα καθαρά έσοδα που θα αντληθούν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προορίζονται να δρομολογηθούν προς την Intralot Capital Luxembourg SA για την αποπληρωμή μέρους των ομολογιών εντός δώδεκα  μηνών από την πιστοποίηση της πληρωμής των κεφαλαίων από την Αύξηση ως εξής: Ποσό €126 εκατ. θα παρασχεθεί από την ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ στην Intralot Finance UK Ltd για την αποπληρωμή υφισταμένου ενδοομιλικού δανείου μηδενικού επιτοκίου ποσού €126 εκατ. που θα παρασχεθεί από την Intralot Finance UK Ltd. προς την Intralot Capital Luxembourg S.A. για την αποπληρωμή υφιστάμενων ενδοομιλικών δανείων (η «Χρήση Αναχρηματοδότησης»). Κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου, η υπόλοιπη ανεξόφλητη ονομαστική αξία των εκδοθεισών ομολογιών είναι €355,568 εκατ.

2) Το υπολειπόμενο ποσό €4,1 εκατ., θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς κεφαλαίου κίνησης της Εταιρίας, εντός δώδεκα μηνών από την πιστοποίηση της πληρωμής των κεφαλαίων από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Σε περίπτωση μη κάλυψης κεφαλαίου που η Αύξηση δεν καλυφθεί πλήρως, τα καθαρά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν πρώτα για τη Χρήση Αναχρηματοδότησης μέχρι το Ανώτατο Όριο Χρήσης Αναχρηματοδότησης, και μόνο εάν επιτευχθεί το Ανώτατο Όριο Αναχρηματοδότησης, δηλαδή εάν συγκεντρωθεί ποσό άνω των €126 εκατ., τότε οποιοδήποτε υπόλοιπο ποσό των καθαρών εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για τη Χρήση Κεφαλαίου Κίνησης.

Διαβάστε επίσης

Intralot: Στις 10 Οκτωβρίου η αποκοπή δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ

Intralot: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ των 135 εκ. ευρώ

Intralot: Ο Σωκράτης Κόκκαλης, το χρήμα στην ΑΜΚ και το τελευταίο βήμα για την εξυγίανση της εταιρείας

________________­_______

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο χάρτης των αποτελεσμάτων