• Business

    Κόκκαλης (Intralot): «Χτυπάει» νέες λοταρίες, προσβλέπει σε +50 – 60 εκατ. ευρώ αύξηση στο EBITDA

    Σωκράτης Κόκκαλης


    Επιπλέον αύξηση στα EBITDA τουλάχιστον κατά 50 με 60 εκατ. ευρώ αναμένει η διοίκηση τα Ιντραλότ, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που θα τελεσφορήσουν υπέρ της εταιρείας τουλάχιστον τρεις διαγωνισμοί για λοταρίες, μεταξύ άλλων, σε Αυστραλία, Μιζούρι (ΗΠΑ) και Οχάιο (ΗΠΑ).

    Την ίδια ώρα η εταιρεία λαμβάνει τα μέτρα της από τώρα για για την αναχρηματοδότηση ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ και λήξεως του 2025.

    Στην οικονομική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία του νέου Ομολογιακού Δανείου, ύψους €100 εκατομμυρίων, είναι σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης των Οικονομικών Καταστάσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Διοίκηση έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει μια σειρά από επιλογές για την αναχρηματοδότηση του δανείου με τον βέλτιστο τρόπο για τα συμφέροντα του Ομίλου και όλων των εμπλεκομένων μερών, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς και τις αντικειμενικές δυνατότητες του Ομίλου.

    Εκτιμούμε, ότι μέσα στους επόμενους μήνες και οπωσδήποτε εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζει η Σύμβαση με τους Ομολογιούχους, η Διοίκηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα πλάνο αναχρηματοδότησης.

    Μάλιστα, η  Διοίκηση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο προβλεπόμενων ταμειακών ροών για τη χρονική περίοδο 18 μηνών από την ημερομηνία αναφοράς των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου του 2024, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη λειτουργική απόδοση, τις τάσεις ανά λειτουργική δραστηριότητα καθώς και το μακροοικονομικό περιβάλλον στις αγορές δραστηριοποίησης.

    Σε κάθε περίπτωση, ο Όμιλος διατηρεί ουσιαστική δυνατότητα για ταμειακό επαναπατρισμό (cash upstreaming) από τις ΗΠΑ στη Μητρική Εταιρεία ώστε να εξυπηρετήσει πιθανές επιπρόσθετες ταμειακές ανάγκες.

    Σημειωτέον ότι σχεδόν οι μισές πωλήσεις του ομίλου πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ, ενώ ήδη δραστηριοποιείται σε 39 χώρες.

    To come back της Ιντραλότ και η εξυγίανση του ισολογισμού της μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις της περασμένης δεκαετίας, ανήκουν στο παρελθόν και για το λόγο αυτό προ δεκαημέρου η πλευρά του Σωκράτη Κόκκαλη ενίσχυσε τη συμμετοχή του οριακά κάτω από 10%.

    Η εταιρεία είχε να διαχειριστεί στο ά 6μηνο νέες προκλήσεις, όπως την υποτίμηση του αργεντίνικου πέσο, χωρίς να επηρεαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα, παρατηρούν οι αναλυτές.

    Έτσι λοιπόν, κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, καταγράφηκε μικρή μικρή μείωση εσόδων κατά 0,9%, με τον ενοποιημένο  κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 173,6 εκατ., από 175,3 εκατ. κατά το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν σε 59,5 εκατ., από 62,8 εκατ. πέρσι, παρουσιάζοντας μείωση 5,3%.

    Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε 6,1 εκατ. στο ά 6μηνο, από 16,3 εκατ. περσι, ενώ τα καθαρά κέρδη του μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 4,6 εκατ., από 4,4 εκατ. στο περσινό εξάμηνο.

    Διαβάστε επίσης 

    Σωκράτης Κόκκαλης: Γιατί η Ιntracom ανεβάζει στο 10% το ποσοστό της στην Intralot – Τι κρύβει το χθεσινό «πακέτο»

    Intralot: Η Intracom αγόρασε 14,2 εκατ. μετοχές

    Κόκκαλης (Intracom): Όλο το παζλ των μετοχικών συμμετοχών με τις «χρυσές» υπεραξίες των 55,9+0,8 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ