Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Intrakat: Με σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 6,4 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Euroxx

Αλέξανδρος Εξάρχου

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου

Με σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 6,4 ευρώ ξεκινά κάλυψη για τον τίτλο της Intrakat η Euroxx Χρηματιστηριακή.

Οπως αναφέρει η Euroxx, η Intrakat έχει ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση της τελευταίας διευίας και είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση θα φανεί στην κερδοφορία της επόμενης τριετίας, με τα λειτουργικά κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα 180 εκατ. ευρώ το 2026, με βάση τις εκτιμήσεις, έναντι μόλις 16 εκατ. ευρώ το 2023.

Ο ελληνικός κατασκευαστικός τομέας έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη μαζική πτώση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό φαίνεται από την ισχυρή αύξηση του ανεκτέλεστου και τη μελλοντική πορεία των projects.

H Euroxx θεωρεί ότι η Intrakat είναι πλέον έτοιμη να καλύψει αυτήν την ανάπτυξη και αναμένει νέες παραγγελίες άνω 10 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, πέρα ​​από το τρέχον ανεκτέλεστο των 4,9 δισ. ευρώ.

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε κύκλο εργασιών περίπου 2,4 δισ. ευρώ το 2026 (από περίπου 850 εκατ. ευρώ proforma το 2023), EBITDA 180 εκατ. ευρώ και ROE περίπου 30%.

Για την περίοδο 2024-2027 αναμένει ισχυρή δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών από τον κατασκευαστικό τομέα, με παραγωγή EBITDA τα επόμενα τέσσερα χρόνια άνω των 500 εκατ. ευρώ, με περιορισμένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και ανώτατο όριο συντήρησης (maintenance cap-ex) στο εύρος των 20-40 εκατ. ευρώ.

Αυτό το cash flow στις κατασκευές θα επανεπενδυθεί σε ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα), παραχωρήσεις και έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

«Η διοίκηση αναμένει ότι το EBITDA από τις ΣΔΙΤ θα φτάσει τα 44 εκατ. ευρώ από το 2030 και μετά και στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο μείγμα χαρτοφυλακίου 40% κατασκευών, 30% ΣΔΙΤ και 30% ΑΠΕ», καταλήγει η Euroxx.

Διαβάστε επίσης

IDEAL Holdings: Εξαγόρασε το 75% της BlueStream έναντι €12,2 εκατ.

Το μερίδιο πλειοψηφίας της FAMAR πωλούν στη MidEuropa οι ECM και Metric Capital