ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Εξάρχου και το ράλι της ΑΚΤΟR, γιατί ο Δουζόγλου είναι το bad boy των ακινήτων, οι άμεσες κινήσεις Σταϊκούρα, οι απολύσεις στην ΑΒ, τι τρέχει με Γεραπετρίτη, και η βουλευτής που ψωνίζει από τα Zara
Υπεγράφη μεταξύ της Intrakat και της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ η σύμβαση του έργου “Κατασκευή ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και συστήματος ETCS L1 στην υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα – Βόλος με αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου – ΒΙΠΕ – Βόλος” ύψους 42,4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat, δήλωσε:
“Η Intrakat συνεχίζοντας την δυναμική αναπτυξιακή τροχιά της, διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των έργων της. Με την υπογραφή του σημαντικού έργου της ηλεκτροκίνησης Λάρισας Βόλου δεσμευόμαστε, σύμφωνα με την πάγια τακτική μας, για την άρτια και εμπρόθεσμη υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου το οποίο θα αναβαθμίσει ποιοτικά τόσο το σιδηροδρομικό δίκτυο όσο και την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση και τη ζωή του επιβατικού κοινού και των κατοίκων της περιοχής”
Στη σύμβαση του έργου περιλαμβάνονται:
• κατασκευή νέας παραλλαγής μονής Σ.Γ. κανονικού εύρους στο τμήμα από τη Χ.Θ. 49+184 έως τη Χ.Θ. 59+677
• πλήρης κατασκευή του Συστήματος Ηλεκτροκίνησης
• κατασκευή σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση και ETCS
• κατασκευή της δομημένης καλωδίωσης • ανακαίνιση – τακτοποίηση μέρους των γραμμών και αλλαγών στους Σ.Στ. Χάλκης, Μελίας, Κυψέλης, Αρμενίου και Βελεστίνου.
• ανακαίνιση κτιρίων στους Σ.Στ. Χάλκης, Μελίας, Κυψέλης, Αρμενίου, Βελεστίνου, Λατομείου και Βόλου για την κατασκευή τεχνικών δωματίων.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”.
Διαβάστε επίσης
Ποιος είναι ο γαλλικός κολοσσός Bouygues του Marina Tower – Πώς συνετέλεσε στην επιλογή της Intrakat από τη Lamda Development
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bundesbank: Προτρέπει σε χαλάρωση του γερμανικού φρένου χρέους για να ελευθερώσει έως 220 δισ. ευρώ
- Τραμπ: Ισχυρίζεται ότι ο Καναδάς απαγορεύει σε αμερικανικές τράπεζες να λειτουργούν στο έδαφός του
- Tesla: Ομάδα αναρχικών πυρπόλησε 12 οχήματα Tesla στην Τουλούζη για τον «ναζιστικό χαιρετισμό» του Μασκ
- Νίκη Τραμπ: Η BlackRock αγοράζει τα λιμάνια της Hutchison στον Παναμά
