Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Inditex: Αύξηση πωλήσεων κατά την έναρξη του τρίτου τριμήνου για την ιδιοκτήτρια της Zara

Marta Ortega, η κόρη του ιδρυτή της Inditex (Zara) και Πρόεδρος της εταιρείας

Marta Ortega, η κόρη του ιδρυτή της Inditex (Zara) και Πρόεδρος της εταιρείας

Η ιδιοκτήτρια της Zara, Inditex SA, δήλωσε ότι οι πωλήσεις της σημειώνουν αύξηση στην αρχή του τρίτου τριμήνου, καθώς οι δημοφιλείς σειρές μόδας του ομίλου συνεχίζουν να προσελκύουν αγοραστές, κόντρα στην εικόνα των ανταγωνιστών της που πλήττονται από τις κακές καιρικές συνθήκες και την ασταθή καταναλωτική ζήτηση.

Η αύξηση των πωλήσεων κατά 11%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών, στις πρώτες πέντε εβδομάδες του τρίτου τριμήνου είναι υψηλότερη από εκείνη του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 12% σε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ (4 δισ. δολάρια) το εξάμηνο έως τον Ιούλιο, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Αρτέιξο της Ισπανίας. Τα αποτελέσματα της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο ασυνήθιστος για την εποχή καιρός σε διάφορα μέρη της Ευρώπης στις αρχές Ιουνίου κράτησε τους αγοραστές μακριά από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, με την ανταγωνίστρια της Inditex, Hennes & Mauritz (Η&Μ), να επισημαίνει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμφάνισε χειρότερες επιδόσεις στις πωλήσεις.

Τα στοιχεία της Eurostat για όλη την ευρωζώνη έδειξαν ότι οι γενικές λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο μετά από μήνες αύξησης.

Διαβάστε επίσης:

ITX Ελλάς: Πού οφείλεται η εκτίναξη κατά 80% των κερδών της Zara

Givenchy: Nέα creative director ένα «παιδί» παγκοσμίου φήμης του Alexander McQueen

Tiffany: Χάνει το στοίχημα στη Σαγκάη – Μειώνει στο μισό το κατάστημα ναυαρχίδα της Κίνας