• Business

    Ινδία: Βυθίστηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία τον Δεκέμβριο λόγω των κυρώσεων

    • NewsRoom
    Tankers


    Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Ινδίας από τον μεγαλύτερο προμηθευτή της, τη Ρωσία, βυθίστηκαν τον Δεκέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2023.

    Έξι δεξαμενόπλοια που μετέφεραν πετρέλαιο ποιότητας Sokol δεν μπόρεσαν να το να παραδώσουν, λόγω προβλημάτων πληρωμής εν μέσω αυστηρότερων κυρώσεων, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών Kpler.

    Μετά την άνοδο των εισαγωγών αργού από τη Ρωσία στο ρεκόρ όλων των εποχών των 2,15 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τον Μάιο, οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου παρουσίασαν διακυμάνσεις προς τα κάτω, σημειώνοντας απότομη πτώση μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, φτάνοντας τα 1,48 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler.

    Τα ινδικά διυλιστήρια, τα οποία αγόραζαν κατά μέσο όρο 140.000 βαρέλια Sokol την ημέρα το 2023, δεν μπόρεσαν να λάβουν τέτοια φορτία τον περασμένο μήνα. Η Sakhalin-1 LLC, η οποία εξάγει αργό πετρέλαιο από την Άπω Ανατολή της Ρωσίας, δεν μπόρεσε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να επιτρέψει στους αγοραστές να πληρώσουν σε dirham όπως είχε συμφωνηθεί, δήλωσε ο Viktor Katona, επικεφαλής αναλυτής αργού στην Kpler.

    Από τα έξι δεξαμενόπλοια που έμειναν σε αδράνεια γύρω από τις ακτές της Ινδίας, δύο έδειξαν ότι ενδέχεται να επαναδρομολογηθούν προς την Κίνα, είπε.

    Παρά τα εμπόδια, το εμπόριο πετρελαίου ποιότητας Sokol μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας φαίνεται πιθανό να συνεχιστεί, με τρεις πρόσθετες μεταφορές φορτίων Sokol με τρία νέα πλοία — NS Antarctic, Jaguar, Vostochny Prospect — να έχουν υποδείξει την Ινδία ως τελικό προορισμό τους.

    Για ολόκληρο το έτος 2023, οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από τη Ρωσία υπερδιπλασιάστηκαν σε 1,79 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ αυτές από τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της χώρας, το Ιράκ, συρρικνώθηκαν κατά 11% στα 908.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Σχεδόν 30.000 μετανάστες έφτασαν παράνομα το 2023 μέσω της Μάγχης

    Ισραήλ: Η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια για κατά 25 μ.β.

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Υψηλότεροι στόχοι στον «αιώνα της Τουρκίας»



    ΣΧΟΛΙΑ