• Business

    Οικογένεια Στεργίου: Πράσινο φως για επένδυση σε νέα μονάδα παραγωγής

    • Άννα Διανά
    Οικογένεια Στεργίου

    Οικογένεια Στεργίου


    «Πράσινο φως» στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας «οικογένεια Στεργίου» για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο άναψε ο προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 20,3 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέας βιομηχανικής μονάδας παρασκευής ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στην Ανατολική Αττική στην περιοχή του Αυλώνα.

    Η νέα μονάδα στήνεται σε μισθωμένο για 12 έτη ακίνητο με σύνολο επιφάνειας κτιρίων για βιομηχανική χρήση 16.034,705 τ.μ. επί αγροτεμαχίου 25.871,22 τ.μ. εντός του Βιομηχανικού Πάρκου και  με τη λειτουργία της θα δημιουργηθούν 38 νέες θέσεις εργασίας.

    Παράλληλα θα δώσει ώθηση στα σχέδια της εταιρείας που ξεκίνησε ως ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τη δεκαετία του ’60 να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική που έχει στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα και επεκτείνοντας τη γκάμα των προϊόντων της.

    Η Οικογένεια Στεργίου Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με φρέσκα καθώς και κατεψυγμένα προϊόντα.

    Η ίδρυση της εταιρείας, το 1999, έγινε σαν επέκταση της δραστηριότητας της μητρικής εταιρείας «Ε. & Κ. Στεργίου και Σια ΟΕ»,  η οποία διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής από το 1965.

    Η δεύτερη γενιά της εταιρείας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Στεργίου, στοχεύει στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στην αγορά αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής όπου διατηρεί ηγετική θέση με ένα ευρύτατο δίκτυο διανομής και με τρία καταστήματα «Υπογραφή Στεργίου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Νέα Μεταμόρφωση και στην Κηφισιά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις το 2020 η εταιρεία εμφάνισε μείωση πωλήσεων κατά 5,29%, στα 31,5 εκατ. ευρώ από 33,3 εκατ. ευρώ το 2020, μείωση η οποία αποδίδεται στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

    Το ενεργητικό της εταιρείας ανήλθε σε 31,97 εκατ. ευρώ έναντι 23,38 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση αυξημένο κατά 36,74%.  Στην καθαρή θέση και τις υποχρεώσεις, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (πλην δανειακών) αυξήθηκαν κατά 962.999 εκατ. ευρώ και έφτασαν  στα 4,98 εκατ. ευρώ.

    Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6,16 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 1,79% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,734 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά 7,94%. Μικρότερη μείωση καταγράφηκε στα κέρδη μετά φόρων που διαμορφώθηκαν στα 2,59 εκατ. ευρώ από 2,69 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

    Η επένδυση εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (Ε ́ κύκλος)και το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 4,062 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    «Σφήνα» στην πεντάδα των μεγάλων η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

    «Κέντα» των σούπερ μάρκετ στα νησιά



    ΣΧΟΛΙΑ