• Business

    Οικογένεια Metropoulos: Τα επιτυχημένα deals, το πάθος για πολυτελείς βίλες και το Playboy Mansion

    • NewsRoom
    O Dean Metropoulos και η σύζυγος του Μαριάννα

    O Ντην Μητρόπουλος και η σύζυγος του Μαριάννα


    O Dean Metropoulos, Έλληνας ομογενής που δημιούργησε μία περιουσία δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ, έγινε γνωστός ως ο «γκουρού των deals». Οι δύο γιοι του, Daren και Evan είναι στο πλευρό του στην εταιρεία Metropoulos & Co, η οποία συνεχίζει μία επιτυχημένη πορεία διαχείρισης και εξαγοράς εταιρειών, όμως οι ίδιοι απασχολούν κυρίως τα μέσα ενημέρωσης για μία άλλη επένδυσή τους: την αγάπη τους για πολυτελείς βίλες στα πιο «hot» θέρετρα των ΗΠΑ.

    Το τελευταίο πολυτελές απόκτημα του Daren είναι μία εντυπωσιακή βίλα 148 εκατ. δολαρίων στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Μία έπαυλη 2.136 τετραγωνικών μέτρων σε ένα οικόπεδο 13 στρεμμάτων διεκδικήθηκε στενά από τον επίμονο Daren, ο οποίος μαζί  με τον αδελφό του κυνηγούν σταθερά πολύτιμα ακίνητα, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά.

    Το Playboy Mansion

    Τον Ιούλιο του 2016, ο –για τους περισσότερους άγνωστος-  Daren Metropoulos «είχε ρίξει το ίντερνετ», όταν μαθεύτηκε ότι θέλει να αγοράσει μία έπαυλη δίπλα από τη δική του. Δεν ήταν όμως απλά μια πολυτελής βίλα, αλλά η διάσημη βίλα του Χιου Χέφνερ, του ιδρυτή του Playboy, η οποία φιλοξενούσε για δεκαετίες τα περιβόητα κουνελάκια που έκαναν παρέα στον Χιου και την παρέα του.

    Playboy Mansion

    Ο 32χρονος τότε Daren διέθεσε 100 εκατ. δολάρια για την έπαυλη του Playboy Mansion, προκαλώντας μειδιάματα αλλά και μία μικρή απογοήτευση που ένας «κοινότοπος» επενδυτής του οποίου η οικογένεια  έγινε πλούσια αγοράζοντας προβληματικές εταιρείες με κεφτεδάκια, γλυκά και μπύρα πήρε στα χέρια του μία ιστορική βίλα που έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Τζον Λένον.

    Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, τα δύο αδέρφια, Daren και Evan έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάποιες φωτογραφίες ξέφρενων πάρτι δίπλα σε αστέρες μουσικής, όπως συνηθίζεται στο Χόλυγουντ,  όμως το προφίλ τους δεν επιβεβαίωνε όσους ήλπιζαν να δοθεί μία συνέχεια στην ένδοξη ιστορία του Playboy Mansion.

    O Daren Metropoulos δίπλα στον Σνουπ Ντογκ και κουνελάκια του Playboy

    Πάντως ο Daren έχει ένα ιστορικό συναλλαγών με τον αείμνηστο Χιου Χέφνερ. To 2009 είχε εξαγοράσει την έπαυλη δίπλα στην Playboy Mansion έναντι 18 εκατ. δολαρίων. Πριν από τον Daren εκεί έμενε η πρώην γυναίκα του Χέφνερ, Κίμπερλι με τους δύο γιους της. Και συνέχιζε να πολιορκεί τον Χέφνερ, ώστε να αγοράσει τη βίλα του τουλάχιστον έξι χρόνια πριν τελικά ανακοινωθεί ότι είναι πλέον στα χέρια του.

    Hugh Hefner. Ιδρυτης Playboy

    Η αγορά το 2016 του Playboy Mansion έγινε –σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- γιατί ο Daren έχει πάθος με την αρχιτεκτονική και την ιστορία.

    Πάντως, αυτό το πάθος έκανε κατά καιρούς την εμφάνισή του ήδη από το 2003, όταν ο πατέρας του Dean, ξόδοψε 10,9 εκατ. δολάρια για το εγκαταλελειμμένο Castle at Tarrytown στη Νέα Υόρκη. Ο Daren έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακαίνιση του και αφοσιώθηκε στα σχέδια για ένα σπα, την αναμόρφωση του εστιατορίου, ακόμα και για μικρολεπτομέρειες όπως η επιλογή των κουρτινών, σύμφωνα με μαρτυρίες στους New York Times.

    Η αγάπη για τα πολυτελή σπίτια

    Όπως ο Daren, έτσι και ο Evan, ο αδερφός του έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά άρθρα για το real estate.

    Την ίδια περίοδο που ο αδερφός του αγόραζε την έπαυλη του Χέφνερ, ο Evan έκανε ένα μπαράζ αγορών με ένα κτήμα στη Φλόριντα έναντι 47 εκατ. δολαρίων, ένα ακίνητο δίπλα έναντι 11,8 εκατ. δολαρίων και ένα κτήμα έναντι 65 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος υποστήριξε τότε ότι επιθυμεί να τα αξιοποιήσει ως επένδυση. Όπως ακριβώς και ο αδερφός του έχει καίριο ρόλο στην αναμόρφωση των εσωτερικών χώρων σε κάθε νέο ακίνητο που αγοράζει, κάποια εκ των οποίων τα μεταπωλεί στη συνέχεια.

    Σύμφωνα με την εταιρεία real estate,  Coldwell Banker, η οποία συνήθως τους εκπροσωπεί, «Τα δύο αδέλφια λατρεύουν να έχουν στην κατοχή τους τα πιο εμβληματικά κομμάτια γης».

    Το success story

    Ο Dean Metropoulos, γεννημένος σε ένα χωριό της Αρκαδίας, πήγε στην Αμερική μαζί με τους γονείς του όταν ήταν δέκα ετών. Χάρη στην εταιρεία του Metropoulos &Co κατάφερε να εκτοξεύσει την περιουσία του, χάρη στο μοναδικό του ταλέντο να αγοράζει προβληματικές εταιρείες τροφίμων και ποτών και να τις κάνει ξανά επιτυχημένες, αποφέροντας σε αυτόν και τους επενδυτές τους εκατομμύρια σε κέρδη.

    Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 2,9 δισ. δολάρια, την οποία έχει υπερδιπλασιάσει τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς το 2014 ήταν στα 1,3 δισ. δολάρια.

    Έγινε διάσημος για το «απίστευτο Twinkie Jackpot», όπως έγραψε στο πρωτοσέλιδό του το Forbes, το οποίο αφορούσε τη διάσωση των εμβληματικών εταιρειών Twinkies και Hostess Brands.

    Κατά καιρούς η εταιρεία απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης με νέα deals, με τους δύο γιους του, να βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Citigroup: Το «ακατέργαστο διαμάντι», οι επενδυτές και το δύσκολο έργο της CEO – Τι σχεδιάζει η τράπεζα

    UBS: Το 90% των κεφαλαίων τους ανακτούν οι επενδυτές της χρεοκοπημένης Greensill

    Το Παρίσι χάνει το στέμμα του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ευρώπης – Πέρασε μπροστά το Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ