• Business

    ICAP CRIF: Ιδρύει την ICAP CRIF RATINGS

    • NewsRoom
    Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και CEO της ICAP

    Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και CEO της ICAP


    Η ICAP CRIF AE ανακοίνωσε την απόσχιση του Κλάδου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ο οποίος θα λειτουργεί πλέον ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την επωνυμία ICAP CRIF RATINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.

    Η νέα εταιρεία είναι 100% θυγατρική της ICAP CRIF και διατηρεί την αδειοδότηση από τη European Securities and Markets Authority (ESMA) να λειτουργεί ως Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Rating Agency) και το δικαίωμα να αποδίδει Αξιολογήσεις Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Ratings), οι οποίες είναι σύμφωνες με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 1060/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2009 για τους Οργανισμούς Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτή η απόσχιση επιτρέπει στη νέα εταιρεία να επικεντρωθεί -κυρίως- στην παροχή αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας, βελτιώνοντας τις εσωτερικές πολιτικές διακυβέρνησης και λειτουργίας με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας, της διαφάνειας, της ανεξαρτησίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, Νικήτας Κωνσταντέλλος, δήλωσε: «Η απόσχιση του Κλάδου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία μας.

    Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στη νέα οντότητα να αναπτύξει τη δική της στρατηγική και να προσφέρει ακόμη πιο αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας αξιολογήσεις στους πελάτες μας, σεβόμενη απόλυτα τον θεσμικό ρόλο που κατέχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και υπηρετεί για περισσότερο από 15 χρόνια».

    Διαβάστε επίσης:

    Μνημόνιο Συνεργασίας για Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Eurobank

    Disney: Επεκτείνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας με την απόκτηση νέου πλοίου

    Ξενοδοχεία: Πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές



    ΣΧΟΛΙΑ