• Business

    Η Vodafone δημιουργεί ευκαιρίες και στηρίζει τους νέους


    Η Vodafone, μέσω του προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και εμπειρίας Discover Vodafone, με την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο, καθώς και το πρόγραμμα απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς Vodafone World of Difference, επενδύει στους νέους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, τους παρέχει ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής πείρας, συμβάλλει στην εκκίνηση της επαγγελματικής τους καριέρας και ταυτόχρονα τους εισάγει στην αγορά εργασίας. Όλα αυτά επιτυγχάνονται, μέσω της υλοποίησης τριών καινοτόμων και δημοφιλών προγραμμάτων,  στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία.

    Η Vodafone, λοιπόν, δίνει σε τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή πολυτεχνικών σχολών τη δυνατότητα για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους καριέρα, προσλαμβάνοντάς τους στην εταιρεία για δυο χρόνια. Βασικός στόχος του “Discover Vodafone” είναι η παροχή βοήθειας σε νέους, που έχουν μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές τους και επιθυμούν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

    Vodafone

    Οι συμμετέχοντες αυτού του προγράμματος θα μπορούν να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες και να αποκομίσουν σημαντική εμπειρία, δουλεύοντας σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, αφού δεν θα έχουν σταθερούς ρόλους. Επιπλέον, θα δύνανται να εργαστούν και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται και εκτός Ελλάδας (πρόγραμμα Columbus). Μέχρι στιγμής, η Vodafone έχει δεχτεί 53 νέους, εκ των οποίων οι 37 απορροφήθηκαν από την εταιρεία και έως σήμερα ανήκουν στο εργατικό δυναμικό της.

    Ταυτόχρονα με αυτή την πρωτοβουλία, η Vodafone παρέχει σε νέους μεταξύ 18 – 28 τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες για οκτώ μήνες στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται η στήριξη των δημιουργικών αυτών νέων, ώστε, με το πέρασμα του χρόνου, να μπορούν να υλοποιήσουν τις πρωτοποριακές τους ιδέες, δίνοντας μια νέα πνοή στην αγορά.

    CU Rerstart Up

    Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πάνω από 48 νέοι άνθρωποι έκαναν το επαγγελματικό τους όνειρο πραγματικότητα στο Bios Ρομάντσο και περισσότερα από 120 μέλη των νικητήριων ομάδων επωφελήθηκαν.

    Τέλος, υπάρχει και το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και έξι χρόνια, επιτρέποντας σε 10 νέους να εργαστούν σε κοινωφελείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για ένα 6μηνο. Η Vodafone θα καλύπτει το μισθό τους, ενώ οι συμμετέχοντες θα καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες και θα αποκτούν μια σοβαρή εργασιακή εμπειρία. Εκτός από αυτά, όμως, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως μέσω του Vodafone World of Difference πραγματοποιείται μια ουσιαστική αλλαγή στην κοινωνία, εφόσον καλύπτονται βασικές ανάγκες της. Μέχρι σήμερα, 44 άνθρωποι έχουν απασχοληθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της επιλογής τους, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρο και Πρέσπες.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ