• Business

    Ι. Τσέτη: Η μάχη για την ηγεσία του ΣΕΒ, οι αντίπαλοι, η δέσμευση, το μήνυμα και μια δυσάρεστη στιγμή

    Η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη

    Η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη


    Ο κήπος μπροστά από το γιαννιώτικο κτίριο, που στεγάζει το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» στην Κάτω Κηφισιά, ήταν έτοιμος από νωρίς, για να υποδεχτεί τους εκπροσώπους του Τύπου. Η οικοδέσποινα Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ και υποψήφια για την ηγεσία του ΣΕΒ, υποδεχόταν τους προσκεκλημένους της με χαμόγελο. Η καλαίσθητη πρόσκληση ανέφερε ότι το θέμα της βραδιάς ήταν η υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΕΒ στις εκλογές της 18ης Ιουνίου 2024.

    Η επιλογή του σημείου καθόλου τυχαία δεν ήταν. Το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», στη μνήμη του πατέρα της, στηρίζει την έρευνα και τους νέους επιστήμονες με υποτροφίες σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

    «Θα μπορούσα να σας καλέσω στην αίθουσα ενός ξενοδοχείου, αλλά ήθελα να μας αφουγκραστείτε, να μας γνωρίσετε, να δείτε ποιοι είναι πίσω από το Τ4, το ενδοφλέβιο Apotel και άλλα γνωστά φάρμακα», είπε.

    Η κα Τσέτη ντυμένη απλά, με λευκό αέρινο πουκάμισο, λευκό παντελόνι και λευκά παπούτσια, με το αριστερό χέρι ακόμη στον γύψο, λόγω του κατάγματος που υπέστη πριν από λίγο καιρό, έκανε μια συναισθηματική ομιλία, κατάθεση ψυχής όπως η ίδια την χαρακτήρισε, με αρκετές προσωπικές αναφορές, ωστόσο δεν έλειπε η μαχητικότητα που τη διακρίνει στο επιχειρείν. Αυθόρμητη, αυθεντική, αν και ελαφρώς τρακαρισμένη, μίλησε για την υποψηφιότητά της και για αυτό που σηματοδοτεί για τη νέα γενιά.

    Η πρόσκληση για την προεδρία του ΣΕΒ
    Η πρόσκληση για την προεδρία του ΣΕΒ

    Το μήνυμα και η δέσμευση στους νέους

    «Αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν, αυτά που λιμνάζουν χρόνια. Δεσμεύομαι για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων», είπε η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

    «Η υποψηφιότητά μου θέλω να είναι μια ελπίδα για όλους τους νέους, για να μεγαλουργήσουν, χωρίς διακρίσεις ανά φύλο, χρώμα ή θρησκεία. Είναι αφιερωμένη σε αυτούς, που θα πάρουν τη σκυτάλη. Έχω υποχρέωση στις γενιές που έμειναν και θέλουν να δουλέψουν εδώ, να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, οφείλω να είμαι παρούσα», είπε συγκινημένη.

    Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε ότι «έδειξε τη μεγάλη αδιαφορία και συνιστά μια σιωπηλή διαμαρτυρία, γιατί δεν ενδιαφερόμαστε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

    Έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό νεοφυείς επιχειρήσεις κι αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία του κ. Βερέμη προσωπικά και του προέδρου μας του κ. Παπαλεξόπουλου, αλλά πρέπει να υπάρξουν άλλες ταχύτητες εξεύρεσης χρηματοδότησης. Αυτό ακούω στις συνεχείς επαφές, που έχω με όλες τις επιχειρήσεις», είπε η κα Τσέτη και συσχετίζοντας τα μηνύματα των ευρωεκλογών με τις ανάγκες του επιχειρείν, επεσήμανε: «Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, χωρίς ελιτισμό και χωρίς αλαζονεία».

    Η μάχη για την ηγεσία και οι αντίπαλοι

    Πρόσθεσε με νόημα ότι δεν έχει αντιπάλους, μόνο συμμάχους και ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) έχουν ανάγκη στήριξης, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε προκλήσεις, όπως η πράσινη ανάπτυξη.

    «Οι προτεραιότητές μου για τον ΣΕΒ είναι το αγκάλιασμα των ΜμΕ και να αναγνωριστεί όλος ο ιστός της οικονομίας. Να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες, να υπάρχει διαφάνεια και σύμπνοια. Δεν έχω αντιπάλους, μόνο συμμάχους έχω. Εγώ θέλω να πάει καλά ο τόπος μου και να είναι ισότιμο μέλος στην ΕΕ. Δεν υπάρχουν σκελετοί στη ντουλάπα, έχω δώσει τον προσωπικό μου αγώνα», είπε με νόημα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τον συνυποψήφιό της κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση και ότι τα θέματά τους είναι κοινά.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπήρχε παρασκήνιο για την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, ανέφερε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις για να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα, ούτε μυστικές συναντήσεις. Έκανε λόγο για μία άψογη διεξαγωγή.

    Η δυσάρεστη στιγμή

    Σε ερώτηση του mononews για το αν υπήρξε κάποια δύσκολη ή δυσάρεστη στιγμή στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήταν σαφής.

    «Απερρίφθη το αίτημά μου για την ηλεκτρονική ψήφο, για μένα είναι επιβεβλημένη λόγω της αποχής. Αν ήταν θεσμοθετημένη, πέρας της επιστολικής, και η ηλεκτρονική ψήφος, θα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή. Εκεί είναι το θέμα της συμπερίληψης, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, που τόσα πολλά έχει κάνει ο ΣΕΒ σε αυτή την κατεύθυνση, μετά και την εμπειρία της COVID-19, η απόφαση δεν συνάδει με την εποχή, για αυτό μιλάω για άλλες ταχύτητες».

    Και πρόσθεσε: «Αναγκάστηκα να στείλω εξώδικο. Δεν έχω καμία διάθεση να ποινικοποιήσω τις εκλογές. Εκτός αν θίγονται η αξιοπρέπειά μου, τα συμφέροντα τα δικά μου, των συνεργατών μου ή των επιχειρήσεών μου, να είστε σίγουρη ότι τότε θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

    Μετά το πέρας της συζήτησης οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τους εκλεκτούς μεζέδες από τον μπουφέ και ευχήθηκαν επιτυχία στην πρόεδρο του ΟΦΕΤ, απολαμβάνοντας κρασί της παραγωγής της, από τον αμπελώνα της στην Τσουκαλιά της Πάρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Τσέτη: Έρχεται μεγάλη κρίση στα φάρμακα – Τι είπε για το Ozempic

    Στουρνάρας: Τι συζήτησε με την υποψήφια πρόεδρο του ΣΕΒ, Ιουλία Τσέτη – Στο επίκεντρο οι ΜμΕ

    Ιουλία Τσέτη: Ζητάει ψηφιακή ψήφο για το προεδρείο του ΣΕΒ



    ΣΧΟΛΙΑ