• Business

    Η τιμή του χρυσού έπεσε σε… τοίχο


    Η τιμή του χρυσού υποχωρεί σε ποσοστό σχεδόν 1% σήμερα, κι ενώ το δολάριο ενισχύεται, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή και δείχνουν αύξηση του ημερομισθίου κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

    Είναι σύνηθες όταν ενισχύεται το δολάριο να υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς η αγοραστική του δύναμη περιορίζεται. Ωστόσο, ο χρυσός παραμένει ισχυρός καθώς οι προσδοκίες για μία αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο παραμένουν χαμηλές.

    Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί γύρω στο 20% κατά τη διάρκεια του 2016, καθώς οι επενδυτές θέλουν ένα ασφαλές καταφύγιο από τις τιμές του πετρελαίου που καταρρέουν και γενικά από την αβεβαιότητα που υπάρχει για την παγκόσμια οικονομία. Αυτήν την ώρα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 1.280 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο Daniel Hynes της ANZ εκτίμησε, μιλώντας στο Reuters, ότι μολονότι ο χρυσός έχει γερή στήριξη, οι επενδυτές αντέδρασαν καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

    «Οι επενδυτές σίγουρα είδαν τους αριθμούς των μισθών ως θετική εξέλιξη, με την έννοια ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, και αυτό μείωσε το πλήγμα», σημείωσε.

    Εν τω μεταξύ, σε σημείωμα της Capital Economics Research που επικαλείται το ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι είναι πιθανό να ανακάμψει ο χρυσός:

    «Εξακολουθούμε να περιμένουμε ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί περαιτέρω, ενισχυμένη από τη ζήτηση για αναχώματα στον πληθωρισμό, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να εντείνονται», αναφέρεται.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: H κατάρρευση του υποκριτικού οικοδομήματος του Zero Hedge



    ΣΧΟΛΙΑ