• Business

    Η Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ διοργανώνει ελληνοτουρκικό διαγωνισμό καινοτομίας

    • NewsRoom

    Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου


    Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στηρίζοντας σταθερά τις ενέργειες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση των διμερών συνεργασιών και την προώθηση της καινοτομίας, διοργανώνει εκ μέρους της ελληνικής πλευράς τον Ελληνοτουρκικό Διαγωνισμό Καινοτομίας Hackathon Ελλάδας – Τουρκίας 2024.

    Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία συνδιοργανώνεται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ με την Bilişim Vadisi, τη Βάση Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Τουρκίας, σε συντονισμό του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, και στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας μεταξύ των δύο χωρών και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των δύο χωρών για την ανάπτυξη λύσεων με θετική επίδραση στην κοινωνία.

    Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε σχετικά: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών να συμβάλει στην υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας, όπως το Hackathon Ελλάδας – Τουρκίας 2024. Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της καινοτομίας αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και κοινής προόδου.

    Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., ως βασικός φορέας της ελληνικής πλευράς, είναι έτοιμη να προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές και την τεχνογνωσία για την υποστήριξη των συμμετεχόντων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι νέοι και οι νεοφυείς επιχειρήσεις των δύο χωρών μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων, οι οποίες όχι μόνο θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, αλλά θα αποτελέσουν και πρότυπο διεθνούς συνεργασίας. Καλώ όλους τους νέους, μαθητές και επιστήμονες να συμμετάσχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό, προσφέροντας τις ιδέες και το πάθος τους για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με καινοτομία, δημιουργικότητα και συνεργασία”.

    Αναλυτικά, η σημερινή κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για την επίσημη προαναγγελία του Hackathon Ελλάδας – Τουρκίας 2024 έχει ως εξής:

    “Εμείς, οι Υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προαναγγείλουμε την προσεχή διεξαγωγή του Hackathon Ελλάδας – Τουρκίας 2024. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας μεταξύ των δύο εθνών μας.

    Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που συνδιοργανώνεται από την Bilişim Vadisi, τη Βάση Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Τουρκίας, σε συντονισμό με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών), στοχεύει στην αξιοποίηση της δημιουργικής ενέργειας των λαμπρότερων μυαλών μας για την ανάπτυξη λύσεων που θα έχουν διαρκή θετική επίδραση στην κοινωνία.

    Ο κύριος τομέας, στον οποίο θα επικεντρωθεί το Hackathon, είναι οι Έξυπνες Πόλεις. Σε αυτόν περιλαμβάνονται καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις μέσω της τεχνολογίας, την αντιμετώπιση κρίσιμων περιβαλλοντικών προκλήσεων, την προώθηση της βιωσιμότητας και τη βελτίωση της ασφάλειας και των μηχανισμών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

    Για τον λόγο αυτό, καλούμε μαθητές λυκείων και πανεπιστημίων, στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων και επιστήμονες από την Ελλάδα και την Τουρκία, ηλικίας 16-35 ετών, να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση-ορόσημο. Οι νέοι, μέσα από συνέργειες και συντονισμένες προσπάθειες, έχουν τη δύναμη να γεφυρώσουν πολιτισμούς, να καινοτομήσουν και να προσφέρουν λύσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και των δύο χωρών.

    Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σειρά εντατικών συνεδριών ανταλλαγής απόψεων, σε εργαστήρια και επαναληπτικές ασκήσεις προγραμματισμού, ενώ παράλληλα θα εργάζονται σε κοινές ομάδες για την αντιμετώπιση καίριων προκλήσεων.

    Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα. Προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση-ορόσημο.

    Μαζί μπορούμε να καινοτομήσουμε για ένα καλύτερο και λαμπρότερο μέλλον”.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Στυλιανίδης: Τρεις δεσμεύσεις για τα θέματα των πλοιάρχων και των ακτοπλοϊκών πλοίων

    Πυροσβεστική: Φωτιά στα 1.900 μ. στον Όλυμπο – Οροθετήθηκε πυρκαγιά στο Ασπρόπυργο, χωρίς ενεργό μέτωπο στη Μήλο

    Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Παύλο Μαρινάκη: “Λυπηρός και λίγος”



    ΣΧΟΛΙΑ