• Business

    Η πρώτη μεγάλη ήττα των H&M


    Η μετοχή της Hennes & Mauritz AB – τα γνωστά H&M – σημείωσε πτώση από τη στιγμή που οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν εξαιτίας των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σημειώθηκαν σε πολλά μέρη της Ευρώπης, όπως αναφέρει η αλυσίδα γρήγορης μόδας.

    Η μετοχή για την ακρίβεια έπεσε κατά 1,9% στις 260 κορώνες στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, ανεβάζοντας το ποσοστό της πτώσης του τρέχοντος έτους στο 14%.

    Οι πωλήσεις μπορεί να αυξήθηκαν τοπικά κατά 5% όμως η εταιρεία έχασε το μέσο όρο του 7,9% των προβλέψεων των αναλυτών της SME Direkt. Η H&M ανακοίνωσε με πρωτότυπο τρόπο αυτή τη φορά τα μηνιαία νούμερα, συμπεριλαμβάνοντας και μια ανάλυση για τον άσχημο καιρό που επηρέασε τις πωλήσεις!

    Κατάστημα της H&M
    Κατάστημα της H&M

    “Η κρύα άνοιξη, η οποία συνεχίστηκε τον Απρίλιο σε πολλές από τις μεγάλες αγορές της H&M στην Ευρώπη είχε σοβαρές επιπτώσεις στις πωλήσεις των εποχιακών ρούχων”, δήλωσε η εταιρεία.

    Στη Γερμανία χιόνισε – η χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της H&M – όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης τον Απρίλιο, κάτι που έκανε τους καταναλωτές να καθυστερήσουν πολύ τις αγορές των T-shirts και των shorts. Η βρετανική Next Plc επίσης δήλωσε ότι η κακοκαιρία επηρέασε τις πωλήσεις της.

    Τον προηγούμενο μήνα η H&M ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση που έχουν σημειώσει τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς το δυνατό δολάριο διόγκωσε τα κόστη για τις πρώτες ύλες που έρχονται από την Ασία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-anavathmise-alpha-bank-apo-tin-ubs/45828

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mitilineos-elpedison-ke-peristeris-kerdizoun-pososto-stin-energia/45872

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikos-pappas-ta-nea-grafia-sto-kentro-tou-manchatantha-feroun-ependites/45770

     



    ΣΧΟΛΙΑ